2,5 miljoen kerstgasten restaurants

2,5 miljoen kerstgasten restaurants

Ruim 2,5 miljoen mensen bezoeken dit jaar een restaurant met kerst. Dat zijn er aanzienlijk meer dan vorig jaar. Dat zegt Leo van Eeghem, voorzitter van de sector Restaurants van Koninklijk Horeca Nederland (KHN).

Van Eeghem zegt in De Telegraaf dat het de afgelopen jaren karig is geweest met de kerstomzetten in restaurants. ‘Maar dit jaar herstelt het zich. We verwachten ruim 2,5 miljoen bezoekers met de kerstdagen. Dat zijn er 300.000 meer dan vorig jaar.’ Dat betekent een stijging van ruim 13,5 procent ten opzicht van vorig jaar.

Iets bijzonders
Naast meer bezoekers behalen steeds meer restaurants extra omzet met afhaalkerstdiners. ‘Vooral mensen met kleine kinderen vinden het lastig om uit eten te gaan en nodigen vrienden of familie thuis uit. Maar dan willen ze wel graag iets bijzonders op tafel kunnen zetten’, stelt Van Eeghem.

Chocolade
De trend is afhaalkerstdiners is nu al bekend. Van Eeghem: ‘Dit jaar zijn vooral vis en wild en dan met name fazant, ree en hert gewild. Het dessert bestaat uit chocolade en nog een chocolade’.

Zie ook:
Onderzoek: Gouden kansen met kerst