'Waanzinnige wijnproeverij De Leest

'Waanzinnige wijnproeverij De Leest

Restaurant De Leest in Vaassen heeft indruk gemaakt met een proeverij van het prestigieuze wijnhuis Comtes Lafon. Wijnkenner Jan van Lissum spreekt van een 'waanzinnig hoog niveau'.

Het ging om wijnen van het jaargang 1989 tot 1997. Met als klap op de vuurpijl een Le Montrachet 2003 ‘uit eigen kelder’.

Eigenaar Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest (M**L4GM18) zegt tevreden te zijn over de proeverij. ‘Het was een unieke proeverij voor de tophoreca van Nederland. Ik spaar die wijnen al heel lang. Ben een echte Bourgogne-freak. We schonken veel exclusieve jaargangen naast elkaar en de proeverij was van het begin tot het eind serieus’, aldus Boerma.

Robert Kranenborg
Aangeschoven waren talrijke kopstukken uit de vaderlandse horeca. Zo waren de koks Robert Kranenborg (Le Cirque, Scheveningen), Gerrit Greveling (Chatel Royal, Den Bosch), Erik van Loo (Parkheuvel, Rotterdam) en Henk Savelberg (Savelberg, Voorburg) aanwezig.

Ook schoven de gastheren Roy Pelgim (Cordial, Oss) , Petro Kools (Da Vinci, Maasbracht), Bernard Tesink (De Burgemeester, Linschoten) en Edwin van der Goor (Seinpost, Scheveningen) aan.

Openhartig

Wijnkenner en medeorganisator Jan van Lissum was lyrisch over de proeverij. ‘Het was van een waanzinnig hoog niveau. Van het begin tot het eind was de proevers openhartig en louter positief. Het gaat dan ook over wijnen van één van beroemdste wijnhuizen ter wereld. Die mensen zijn bijna niet te kloppen. Alle jaargangen zijn mooi. De lunch van Boerma was van een ongekend hoog niveau’.