Vaatwasmachine Hobart wint Foodcare Innovatietrofee 2015

Vaatwasmachine Hobart wint Foodcare Innovatietrofee 2015

De Foodcare Innovatietrofee 2015 is gewonnen door Hobart Nederland met de Hobart Premax AUPA doorschuifvaatwasmachine. In deze vaatwasmachine kan de vuile vaat direct worden geplaatst, zonder voor te spoelen. Kees Theeuwes, voorzitter van de vakjury, reikte de trofee op de Vakbeurs Zorgtotaal op woensdag 18 maart uit aan de winnaar.

De Hobart Premax AUPA doorschuifvaatwasmachine verwijdert etensresten automatisch.  Het wegnemen van het handmatig voorspoelen bespaart de instelling of onderneming duizenden euro's per jaar aan water, chemie, elektra en personeelskosten, aldus Hobart Nederland, dat ook werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie apparatuur.

De jury over de Hobart Premax AUPA doorschuifvaatwasmachine: "Topper in duurzaamheid. 'Heel erg goed geluisterd naar de praktijk. Ingenieus systeem. Besparing op chemische stoffen, energie en personeelskosten."

Concept

Zilt-E Ziltzaam lekker van Hans Everse werd uitgeroepen tot winnaar in de categorie Concept. Deze producten van instellingschef Hans Everse werden eerder onder de naam Hans Everse's Zilte Smaaksensaties op de markt gebracht. Het gaat om kant-en-klare koelverse maaltijden en soepen met zoutreductie door toepassing van Oosterscheldewater, zonder E-nummers, ambachtelijk bereid.

De jury over Zilt-E Ziltzaam lekker: "Sterk streekgebonden. Met het hart gemaakt. Zuivere smaken. Zonder toevoegingen van extra zout.  Zo hoort eten te zijn. Mooie ervaring."

Food & Beverage

In de categorie Food & Beverage ging de eerste prijs naar Arla Foods met Arla Protino, een drinkyoghurt van 125ml in de smaken framboos en citroen/vanille. Geschikt voor mensen die behoefte hebben aan veel eiwit en vet. Bedoeld voor cliënten en patiënten die ondervoed dreigen te raken of dat al zijn.

De jury over Arla Protino: "Eindelijk een smaakvol product dat nu eens geen nare nasmaak heeft. Is zeer goed in te zetten is bij ondervoeding/ kans op ondervoeding. Past prima in eiwitrijk dieet."

Gastvrijheid

GUEST-Hospitality Factory won in de categorie gastvrijheid met UpToDate. UpToDate is het antwoord op de vraag hoe zorgorganisaties kennis, vaardigheden en gedrag van hun gastvrijheidsmedewerkers op niveau kunnen houden en borgen.  Het is een web based platform, aangevuld met een app, waarbinnen een combinatie van verschillende vormen van inspiratie en leren aangeboden wordt. Op het platform zijn kennisbronnen, filmpjes, testjes en inspiratie te vinden.

De jury over UpToDate: "Makkelijke  en eenvoudige app voor professionals. Goed te gebruiken voor borging van gastvrijheid in instellingen. Kan op alle niveaus ingezet worden. Nu nog wel even de puntjes op de i/ doorontwikkelen. Inspirerend en motiverend."

Jury

De vakjury van de Foodcare Innovatietrofee 2015 bestaat uit de volgende personen. De voorzitter is Kees Theeuwes, (zorgdirecteur). De andere juryleden zijn: Ton Snijders en Jan van den Brekel (beiden hoofd voeding), Henk van Ewijk (kok), Annie Dijkstra (voedingsassistente), René van der Gun (gastvrijheids-/servicesdeskundige) en Alphons Smits (LOC, Zeggenschap in zorg).