Twee winnaars bij Zeeuwse kookwedstrijd

Twee winnaars bij Zeeuwse kookwedstrijd

Corjan Hoogerheide (In den Struyskelder, Veere) en Marco Adriaanse (Peper & Zout, Middelburg) hebben op 16 maart in Vlissingen de winst gedeeld in de strijd om de VZKUnileverfoodsolutionsbokaal.

De twee winnaars delen de hoofdprijs omdat ze van de jury een gelijk aantal punten kregen. Ze versloegen op enkele punten na de winnaar van vorig jaar, Wim van Dalen van Steakhouse 't Genot uit Zierikzee. Het thema dit jaar was 'Surf & Turf met voorjaarsgroenten anno 2015.'

Zeeuwse koks

Tijdens de jaarlijkse wedstrijd van de Vereniging van Zeeuwse Koks, die dit jaar gehouden is in de Sligrovestiging te Vlissingen, streden elf Zeeuwse koks om de titel. De koks moesten in 45 minuten een hoofdgerecht met vis en vlees op twee borden presenteren die ze à la minute moesten bereidden. Er was een kleine winkel waar de deelnemers konden shoppen.

Gegrilde haan

Hoogerheide maakte een creatie van : gegrilde haan en coquille, gebakken lamshaas en tartaar van mesheft. Daarbij serveerde hij gestoofde bosui, gegrilde, gekookte en gefrituurde Anabel aardappel, gegrilde venkel en cogolles, gestoofde zilver ui en mini boswortel, saus van citroen-tijm, af gegarneerd met tempura van mint en citroentijm blaadjes, viooltjes en boragekers.

Tataki

Adriaanse kookte een tataki van tonijn, orieëntal van kalfsentrecote, atjar van voorjaarsgroenten, crème fraîche met mierikswortel en mayo van koriander & look.
De jury bestond uit Mart Scherp van restaurant Scherp, SVH Meesterkok Pascal van Loon van Unilever Foodsolutions en PZC culinair recensent Frank Balkenende.