Minister Plasterk blaast drankplan af

Minister Plasterk blaast drankplan af

Minister Ronald Plasterk ziet af van het eerder geopperde plan om de drankscheiding tussen horeca en retail op te heffen. Het zou aanvankelijk gaan om een pilot in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht.

Plasterk heeft het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP per brief laten weten dat hij afziet van een pilot. STAP reageerde na het bekendmaken van het drankplan van Plasterk en liet direct weten niets te zien in Plasterks plan.

'Nu blijft een essentieel element van de huidige Drank- en Horecawet gehandhaafd, namelijk de scheiding tussen de verkoop van alcohol voor thuisgebruik supermarkt, slijter enerzijds en de verkoop voor het drinken ter plekke in de horeca anderzijds', aldus STAP-baas Wim van Dalen op Metronieuws.nl. Naast STAP hebben ook twee van de vier gemeenten aangegeven niets te zien in het plan.

Plasterk wilde de Drank- en Horecawet aanpassen zodat er ruimere regels zouden komen omtrent de verkoop van alcohol. Gedacht werd al aan supermarkten met een bar en cafés die in de avonduren kratten bier zouden gaan verkopen.

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.