Vijfde Ice Bakery open in Amsterdam

Vijfde Ice Bakery open in Amsterdam

Ice Bakery, gespecialiseerd in zoetigheden met chocolade hazelnootpasta, opent zaterdag 21 maart haar vijfde filiaal binnen acht maanden. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan winkel nummer zes die in april opent.

Ice Bakery levert ijs, koffie, bonbons, makarons, crêpes, stroopwafels milkshakes et cetera op basis van Nutella hazelnootpasta. In augustus 2014 opende eigenaar Kiro Holding   in samenwerking met conceptbedenker Roberto Fava zijn eerste Ice Bakery aan de Leidsestraat in Amsterdam. Fava bedacht het concept om ook in de winter ijs te verkopen. Niet veel later kwamen daar twee nieuwe filialen aan de Nieuwendijk bij. Onlangs opende nummer vier aan de Kalverstraat en zaterdag 21 maart nummer vijf aan het Rokin 134.

De locatie aan het Rokin wordt de grootste Ice Bakery van Amsterdam. Inmiddels is ook het contract voor nummer zes getekend. Die vestiging zal medio april aan de Oude Doelenstraat worden geopend en krijgt een gevel van veertien meter breed.

Afhalen
Alle vestigingen zijn afhaalsalons. Eind dit jaar wil Kiro een Ice Bakery restaurant openen, waar gasten de producten ter plekke kunnen consumeren en grote ijs coups kunnen bestellen.

Franchise

Het succes heeft mede-oprichter Fava verrast. 'Mensen staan hier de hele dag door voor de winkel alsof het Madam Tussauds is of alsof er een nieuwe iPhone van Apple wordt gelanceerd. Voor ons was dit het Ei van Columbus, voor Amsterdam is het een wereldprimeur,' vertelt Fava. 'We zitten nu alleen in het centrum van Amsterdam en alleen op toplocaties. Als we in andere steden of landen zouden willen uitbreiden, zou dat via franchise moeten gaan.'
Kiro heeft inmiddels 250 franchiseverzoeken gekregen uit Dubai, Turkije, Cyprus, Griekenland, Italië en diverse Nederlandse steden. Volgens het bedrijf zou Nutella-producent Ferrero hier het voortouw in moeten nemen.