Cafe Le Journal Roermond na faillissement weer open

Cafe Le Journal Roermond na faillissement weer open

Vanaf 2 november zijn de deuren van Café Le Journal aan het Stationsplein in Roermond weer open. Kort voor de zomer ging de bekende uitgaansgelegenheid failliet.

Ratno Worotikan, Dorus van Wamel en Cyrille Puts gaan de zaak exploiteren en willen er weer een bruisend etablissement van maken voor jong en oud.

Stroomversnelling

Het drietal heeft in het verleden in Le Journal gewerkt en had al enige tijd plannen om samen iets in de horeca te gaan doen. 'Die plannen kwamen in een stroomversnelling toen het bedrijf de deuren moest sluiten', vertelt Van Wamel. 'Wij hebben allemaal een goede opleiding genoten en ervaring opgedaan in gerenommeerde horecagelegenheden.' In de voorbije weken is er hard gewerkt om het interieur van Le Journal op te frissen. 'Het is weliswaar herfst, maar voor Le Journal is de lente aangebroken.'

Faillissement

Café Le Journal werd in juli failliet verklaard. Het café had een forse belastingschuld. Voor eigenaren Francois de Groot en Chantal Vrenken was het faillissement een zware slag. Ze streden op verschillende fronten een loodzware strijd om Le Journal te behouden.