Restaurant De Gulle Waard sluit

Restaurant De Gulle Waard sluit
Nel Schellekens

Restaurant De Gulle Waard uit Winterswijk sluit haar deuren eind dit jaar. De zaak van chef Nel Schellekens en gastheer Henk den Herder staat bekend om haar kop-tot-staart koken. Schellekens stopt niet met koken maar gaat workshops en dergelijke geven.

Restaurant De Gulle Waard in Winterswijk sluit eind december 2016 na 25 jaar de deuren. Eigenaren Henk den Herder en Nel Schellekens willen op een andere locatie en op een minder arbeidsintensieve manier verder.

De ondernemers denken daarbij onder meer aan het geven van kookworkshops, productontwikkeling voor derden en het verder ontwikkelen van de bestaande lijn met regionale GiesZ-producten. Zij zoeken hiervoor samenwerkingsverbanden en een passende locatie.

No-waste-keuken arbeidsintensief

In 2016 vieren chef Nel Schellekens en gastheer Henk den Herder het 25-jarig jubileum van hun restaurant en de zeventigste verjaardag van Den Herder. Het koppel vindt het een goed moment om aan het einde van dat jaar te stoppen met restaurant De Gulle Waard.

Nel Schellekens: ‘Met onze kleine brigade serveren we 80 gasten per avond met vaak meerdere bereidingen per gerecht. Onze no-waste-keuken met kop-tot-staart-bereidingen is de kracht van De Gulle Waard en trekt gasten vanuit heel Nederland, maar is tevens enorm arbeidsintensief en laat nauwelijks ruimte om er activiteiten naast te doen.

Vanaf 2017 ga ik zeker door met de no-waste keuken en het van kop tot staart verwaarden, want daar ligt mijn hart en mijn expertise. Maar ik wil ook mijn handen vrij hebben voor het geven van presentaties, masterclasses en het verzorgen van kookworkshops en thema-avonden voor kleine groepen liefhebbers.

‘Verder wil ik producten voor kleine regionale boeren en producenten ontwikkelen en blijf ik doorgaan met GiesZ, mijn lijn met regionale producten.’

Het paar wil niet weg uit de Achterhoek, ze zijn van de streek en de Achterhoekers gaan houden. Nel Schellekens:’Afscheid nemen van dit prachtige restaurant op het mooiste plekje van Winterswijk zal pijn doen, maar we hebben ook zin in ons nieuwe leven. We zijn nog op zoek naar een fijne plek waar we kunnen wonen, werken, produceren en waar ik in een ruimte met open keuken mijn workshops kan geven en in kleine vorm een restaurant met thema-avonden kan voeren.

De Gulle Waard

De keuken van restaurant De Gulle Waard is gebaseerd op 0% waste en 100% taste en op producten uit de Achterhoek. Patron-cuisinier Nel Schellekens werkt met een grote biodiversiteit aan groente, fruit, kruiden en bloemen en met ‘ongewenste’ dieren als bokken, haantjes en stiertjes, die van kop tot staart worden verwaard.