Fletcher neemt drie hotels over van Jaap Venendaal

Fletcher neemt drie hotels over van Jaap Venendaal
Landgoed Avegoor

Fletcher Hotels neemt in één keer drie hotels over van Jaap Venendaal Groep en komt daarmee op 73 hotels. De Wageningsche Berg, Landgoed Avegoor en Frerikshof horen per 1 juni bij Fletcher.

De overname is reeds goedgekeurd en heeft voor het aanwezige personeel geen nadelige gevolgen, die gaan allemaal over naar de nieuwe werkgever. Inmiddels is het gehele personeel van de drie bekende hotels ingelicht, laat Fletcher weten.

Bekende hotels

Hotel-Restaurant De Wageningsche Berg in Wageningen, wat Jaap Venendaal in 2014 voor veel geld volledig opnieuw opbouwde, beschikt over 108 kamers, 5 vergaderzalen, bar, à la carte restaurant, brasserie en fitnessruimte.

Het bekende Landgoed Hotel Avegoor in Ellecom, Venendaal kocht het in 2013 van Hoscom, beschikt over 73 kamers, 15 vergaderzalen, een à la carte restaurant, een binnenzwembad en een buitentennisbaan.

Hotel-Restaurant Frerikshof in Winterswijk beschikt over 69 kamers, 4 vergaderzalen, bar, à la carte restaurant, binnenzwembad en bowlingbanen.

'Uitdaging'

Door de verscheidenheid van de drie hotels, past de overname naadloos in de huidige portefeuille van Fletcher Hotels, zegt ceo Rob Hermans. ‘Wij zijn verheugd dat we deze hotels vanaf 1 juni mogen verwelkomen bij Fletcher Hotels. Juist omdat de hotels zich alle drie in een ander segment begeven en omdat ze zich op unieke locaties bevinden, zullen de hotels een enorme verrijking zijn voor Fletcher. Drie hotels op één dag overnemen is voor Fletcher Hotels een mooie uitdaging. Wij hebben ervaring met twee hotels op één dag, maar drie hotels tegelijk hebben wij nog niet gedaan.’

Fletcher heeft nu 73 hotels en is daarmee de grootste hotelketen van ons land. Het bedrijf, ooit opgezet door Chris Luken, staat met een omzet van 110 miljoen euro op plek 14 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven en Merken.

100 hotels

Eerder dit jaar kocht de groep, die wil groeien tot 100 hotels, al Hampshire De Eese over na faillissement en nam ook Mercure Leidschendam over.

Jaap Venendaal Groep had 8 locaties en staat met een omzet van €14,3 miljoen op plek 69 in de Top 100. Venendaal behoudt wel de hotels Hotel de Wereld, Hof van Wageningen, PTC+ in Ede en zijn Wageningse restaurants. In Ede wil hij graag nog een hotel, maar dat wordt tegengehouden door bioscoopcomplex Cinemec.