Bouw nhow Amsterdam Rai van start

Bouw nhow Amsterdam Rai van start

Met het symbolisch leggen van een enorme driehoekige steen, is woensdag 26 oktober 2016 de bouw van het hotel nhow Amsterdam RAI officieel van start gegaan. Met 650 kamers moet het hotel het grootste van de Benelux worden. Opening is gepland voor medio 2019.

De eerste steen van nhow Amsterdam Rai werd ‘geplaatst’ door Klaas de Boer (Amsterdam Zuidas) Maarten Markus (NH Hotel Group), Gert-Wim Bos (COD), Paul Riemens (RAI Amsterdam) en architect Rem Koolhaas (OMA).

In 2019 moet de 91 meter hoge toren klaar zijn en plek bieden aan 650 kamers. Op de tiende verdieping komt een luxe spa & wellness complex, op de bovenste verdieping een restaurant, bar en high-end tv-studio. Onder het hotel komt een parkeergarage die ruimte biedt aan 200 auto’s.

NH Hotel Group

Het hotel komt onder de vlag van nhow, het designlabel van NH Hotel Group, dat het hotel ook gaat managen. Het eerste nhow hotel van ons land opende begin 2014 in Rotterdam, ook in een door OMA ontworpen pand.

De RAI, partner in het hotel, wil met het hotel haar concurrentiepositie op de internationale beurzen- en congresmarkt versterken en zo de spin-off richting de stad Amsterdam verder vergroten.

Ontwikkelaar COD heeft samen met ontwikkelpartner Being Development aan OMA (het architectenbureau opgericht door Rem Koolhaas) opdracht gegeven voor een iconisch ontwerp dat naadloos aansluit bij het huidige RAI-complex en tegelijkertijd een nieuwe, moderne uitstraling biedt. De prominente reclamezuil ´het Signaal´ leverde de inspiratie voor het nieuwe hotel nhow Amsterdam RAI.

Tender

De Gemeente Amsterdam en RAI Amsterdam kozen na een uitgebreide tender in april 2015 voor COD, Being, NH Hotel Group en OMA op basis van ontwerp, hotelconcept, duurzaamheid en financiën. De uitvoering van het project is in handen van Pleijsier Bouw.

Bij de bouwstart  heeft Dutch Green Building Council het BREEAM-NL Excellent ontwerpcertificaat officieel overhandigd aan ontwikkelaars COD en Being Development. Met een score van ruim 80 procent voldoen COD en Being ruimschoots aan de eisen (minimaal 70 procent) voor de ‘Excellent’ certificering.

De ontwikkeling van het nhow Amsterdam RAI is 24/7 te volgen via de website www.buildingnhow.amsterdam