Lendl Mijnhijmer naar 'droomhotel' TwentySeven van Eric Toren

Lendl Mijnhijmer naar 'droomhotel' TwentySeven van Eric Toren

'Met pijn in mijn hart verlaat ik restaurant Waterproef in Scheveningen op 1 oktober', maakt Lendl Mijnhijmer maandag 24 juli bekend. 'Ik heb het heel erg naar mijn zin bij Waterproef, maar soms kom je op een punt dat je een bepaald aanbod niet aan je voorbij kunt laten gaan'. De sommelier gaat om die reden aan de slag als 'Wine Director' in hotel TwentySeven, het droomhotel van Eric Toren op de Dam in Amsterdam.

'Na een aantal goede gesprekken met Yves (red: gastheer en eigenaar Waterproef), ben ik tot de conclusie gekomen dat dit een perfecte volgende stap is in mijn nog jonge carrière. Zo'n positie was aanvankelijk alleen mogelijk in het buitenland, nu krijg ik de mogelijkheid om deze functie te vervullen in Amsterdam, in TwentySeven.' Mijnhijmer zal er de leiding hebben over de wijn in het gehele hotel. Ik zie dit als een grote persoonlijke uitdaging.'

Awards

Mijnhijmer schrijft dat hij in de afgelopen jaren steeds meer over wijn leerde. 'Iets wat niet mogelijk was zonder de hulp van Yves en het team bij Waterproef.' Hoogtepunt noemt hij de WSET McNie Tasting Trophy in januari 2016 in Londen, waar hij naar huis ging met de titel World Wide Best Taster. Daarnaast werd hij in 2017 verkozen tot Talentvol Sommelier van het Jaar door GaultMillau en won hij de Wine Making Challenge tijdens Slag op de Schelde.

Aanbod

'Wanneer successen zijn gemaakt, volgt automatisch ook media-aandacht. Daardoor raakten ook andere restaurants geïnteresseerd in mijn service en stijl. Op mijn weg zijn verschillende toprestaurants voorbij gekomen, waardoor ik zeer vereerd was. Tot nu toe, heb ik die aanbiedingen altijd geweigerd. Maar soms kom je op een punt dat je een bepaald aanbod niet kan weigeren.' Voor Mijnhijmer is inmiddels een geschikte vervanger gevonden. Wie dit is, wordt half augustus bekend gemaakt. 'Tot eind september blijf ik vol overgave werken bij Waterproef.'

TwentySeven

Hotel TwentySeven in Amsterdam wordt door hotelier Eric Toren omschreven als hét droomhotel. Deze opent in oktober de deuren. Prestigieus is het nieuwe project zeker. In de zestien suites siert het mooiste marmer de badkamervloeren, stroomt water uit kranen van duizenden euro’s en heb je voor de prijs van de bedden ook een luxe auto. En dan hebben we het alleen nog over het interieur van de suites, nog niet over de service. Naast de medewerkers, noemt Toren bij TwentySeven het uitzicht bepalend, maar ook de locatie, het gemak, de rust en natuurlijk de service. Het bijbehorende restaurant in TwentySeven, genaamd Bougainville, wordt toegankelijk voor zowel hotelgasten als gasten van buitenaf en krijgt een 24 uurs-à-la-cartekeuken op sterrenniveau. Pascal Jalhay, voormalig sterchef van Vermeer en La Rive, wordt er de executive chef. Chef-kok wordt Tim Golsteijn, die voorheen werkte bij Rosarium Restaurant in Amsterdam.

Lees meer

>> TwentySeven: Eric Toren over zijn droomhotel TwentySeven: ‘Sky is the limit’

>> Pascal Jalhay chef van hotel Eric Toren