The Seafood Bar opent viswinkel in Amsterdam

The Seafood Bar opent viswinkel in Amsterdam

Na restaurants op de van Baerlestraat, het Spui en de Ferdinand Bolstraat, gaat de Amsterdamse familie de Visscher terug naar haar roots: In november openen zij viswinkel The Seafood Shop in de Leidsestraat. Een viswinkel in de stijl van The Seafood Bar: modern, licht, uitstekende kwaliteit en vitrines vol verse vis.

Zes jaar geleden verruilde Fonsch de Visscher hij samen met zijn vrouw Brabant voor Amsterdam. In Amsterdam opende de familie in 2012 haar eerste restaurant op de van Baerlestraat. Na dit eerste succes werd in 2015 een tweede restaurant op het Spui gerealiseerd. Een stap die samen met zoon Pepijn en dochters Fleur en Eline werd genomen. Een jaar later ging het derde restaurant op de Ferdinand Bolstraat open. Komende november gaat dus de Seafood Shop open, in hartje Amsterdam op de Leidsestraat nummer 61.

'Weinig goede viswinkels in Amsterdam'

De Visscher: 'Vis is populair en er zijn in de binnenstad van Amsterdam maar weinig goede viswinkels. We denken dat er zeker behoefte aan is.' Duurzaamheid is iets wat de familie hoog in het vaandel heeft staan. Samen met de leveranciers wordt waar mogelijk MSC- en MSA- gecertificeerde vis geselecteerd. Ook wordt er in de keukens op toegezien dat de hele vis wordt gebruikt, en is er dus geen waste.

Assortiment Seafood Shop

Het assortiment van de winkel bestaat uit gebakken vis, haring, verse vis, salades en broodjes. 'In de restaurants wordt er door gasten vaak Sea Food Shopgevraagd naar haring en nu komt er dus een winkel waar haring van de beste kwaliteit verkrijgbaar is', aldus de Visscher. The Seafood Shop opent in november, de exacte datum is nog niet bekend.