Koffie Top 100 2017 Mooiste Koffievenue: Burgemeester Quicx

Koffie Top 100 2017 Mooiste Koffievenue: Burgemeester Quicx
foto: Etienne van Sloun

De goed uitgevoerde mix van moderne en authentieke elementen, het originele meubilair en de fijne sfeer bezorgen Burgemeester Quicx de award voor Mooiste Koffievenue in de Koffie Top 100 2017.

Je vóelt de historie bij Burgemeester Quicx. Begin dit jaar opende op Château St. Gerlach deze gerestaureerde kasteelhoeve uit 1668 als Burgemeester Quicx Coffee & More. De hoeve was ooit de woning van J.H. Quicx, van 1820 tot 1856 burgemeester van Houthem, wat tegenwoordig onder Valkenburg aan de Geul valt. 

Hoofdjurylid en conceptontwikkelaar Ronald Huiskamp roemt het heel eigen ontwerp. ‘De sfeer is fijn, het meubilair origineel gekozen. Er is goed verbinding gemaakt tussen oud en nieuw, wat de locatie eer aandoet. De wandsierlijst en moderne houten balken vormen fijne ontwerpfacetten.’

Bekijk hier de complete ranglijst Koffie Top 100 2017...

Oostwegel Collection

In subtiele details is ook te zien dat er verbinding is gezocht met andere bedrijven van de Oostwegel Collection. Zo zien we - niet op deze foto - een felgekleurd beeldje van een hond, wat doet denken aan Kruisherenhotel. En we herkennen in de grote hoekige lamp aan het plafond het geometrische ontwerp Zuid van Françoise Oostwegel, dochter van Camille, die een eigen designatelier en –winkel heeft. 

De moderne elementen (de lamp, metalen wandrekken, strakke lijnen van de gestuukte delen, houtkachel)  en de authentieke kenmerken (muren van mergelblokken, houten balken) maken het tot een fijn rustgevend en tegelijk spannend interieur. Overigens is de koffie er prima. Knap voor een zaak die pas een halfjaar open is.

De Mooiste Koffievenue

Om de Mooiste Venue in de Koffie Top 100 te vinden, geeft de vakjury elk bezocht bedrijf een rapportcijfer voor het interieur. De zaken met de hoogste cijfers komen op een shortlist, waarna hoofdjurylid en conceptontwikkelaar Ronald Huiskamp de genomineerden in detail bekijkt en een winnaar kiest. Voor deze award is de koffiekwaliteit dus niet van belang, er wordt puur gekeken naar het interieur, de uitstraling en het concept.


Meer over Mooiste Koffievenue: