Sabero is de naam van nieuw restaurant Nico en Sonja Boreas

Sabero is de naam van nieuw restaurant Nico en Sonja Boreas
Sabero van Nico en Sonja Boreas is de hoogste nieuwe binnenkomer van Lekker 2019.

Restaurant Sabero, dat is de naam van het nieuwe restaurant van Nico en Sonja Boreas dat dit voorjaar de deuren gaat openen in Roermond.

'We zijn klaar voor een nieuwe uitdaging', meldt het echtpaar op social media. 'We krijgen 1 maart de sleutel. Rond april hopen we open te gaan', laat Sonja Boreas in een reactie op Facebook weten. Het wordt een klein restaurant aan de Roerkade in Roermond dat vier dagen in de week open gaat. Sabero, de naam van het nieuwe restaurant, is de achternaam van het echtpaar door elkaar gehusseld.

Sluiting Boreas** in Heeze

Nico en Sonja Boreas stopten in de zomer van 2016 met hun tweesterrenrestaurant Boreas in Heeze. Jan Sobecki, voormalig chef-kok van tweesterrenrestaurant Chapeau! in Bloemendaal kocht het en begon er met zijn partner Claudia restaurant Tribeca. In augustus 2016 opende restaurant Tribeca de deuren en vier maanden later werd de inzet van dit team al bekroond met maar liefst twee Michelinsterren.

Over de overname van het restaurant zei Claudia destijds: ‘We zijn vijftien jaar bezig en je mag zeggen dat we dit als een nieuwe uitdaging zien. Jan is de beste kandidaat die je kan krijgen. Deze kans konden we niet laten lopen'. Tevens liet ze toen weten: ‘We gaan het zeker niet rustiger aan doen. Maar of we een eigen zaak gaan beginnen, of elders gaan werken weten we nog niet.’

Lees ook: Jan Sobecki over overname Boreas: ‘Deze uitdaging is echt kicken’

Echtpaar Boreas verdween afgelopen periode echter niet uit beeld. Zo kookte Nico Boreas onder meer als gastkok bij restaurant Cabillaud in theater Maaspoort in Venlo.

Collega-ondernemers reageren enthousiast op het nieuws dat het echtpaar restaurant Sabero gaat starten. 'Welkom in de regio Midden Limburg, is al goed toeven en wordt nog veel beter met jullie komst. Veel succes toegewenst', aldus Margo Reuten en Petro Kools van sterrrestaurant Da Vinci. 'Wow! Heel veel succes... ben benieuwd', schrijft Bas van Kranen, die Richard van Oostenbrugge  gaat opvolgen bij sterrestaurant Bord’eau in Amsterdam. Jan Sobecki schrijft: 'Gefeliciteerd Sonja en Nico met jullie nieuwe uitdaging. Veel plezier met de voorbereiding en succes gewenst! Wordt vast en zeker een knaller!