Sterchef Dennis Richter Uitdenbogaardt eigenaar van restaurant Klein Hartenstein

Sterchef Dennis Richter Uitdenbogaardt eigenaar van restaurant Klein Hartenstein

Sterchef Dennis Richter Uitdenbogaardt, voorheen executive chef bij Michelinrestaurant O Mundo in Hotel de De Wereld, is sinds begin dit jaar eigenaar van restaurant Klein Hartenstein aan de Utrechtseweg in Oosterbeek.

Voorheen deed Richter Uitdenbogaardt ervaring op bij De Kromme Dissel in Heelsum, Het Ambacht in Driel en La Rive in Amsterdam.

De patron cuisinier  verliet afgelopen zomer Hotel de Wereld om zijn droom voor een eigen restaurant te verwezelijken. Hotel de Wereld en sterrestaurant O Mundo in Wageningen maken een doorstart na faillissement van de Jaap Venendaal groep. De twee horecagelegenheden zijn overgenomen door Landgoed Groot Warnsborn uit Arnhem. 'Het restaurant en het hotel zijn altijd goed blijven lopen, maar met de overige zaken van de Jaap Venendaal Groep ging het minder goed. Het afstevenen op een faillissement heeft er wel voor gezorgd dat ik versneld mijn droom wilde realiseren', vertelt hij aan Misset Horeca.

Lees ook: Chef-kok en maître verlaten sterrestaurant O Mundo voor nieuwe uitdaging

Klein Hartenstein

Richter Uitdenbogaardt is sinds begin dit jaar de trotse eigenaar van restaurant Klein Hartenstein in een prachtige witte villa aan de Utrechtseweg in Oosterbeek. Het restaurant telt 70 couverts, plus een aparte trouwzaal en een wijnkelder waar partijen voor 24 man gegeven kan worden en een terras met 80 zitplaatsen.

'Liever geen Michelinster'

De patron cuisinier zegt geen sterambities te hebben. 'Ik heb liever geen ster. Dit is al een statig pand en ik wil absoluut geen drempel creëren. We koken hier met mooie producten, absoluut op hoog niveau, maar ook voor een betaalbare prijs. '

Het restaurant is gelegen naast een museum. 'Dus overdag serveren we een lekkere lunch voor mensen die het museum hebben bezocht, maar er komen ook veel gasten van buitenaf lunchen. Het restaurant is dagelijks geopend voor het diner.'