Laurens Meyer en Jeroen Verwaal in hoofdjury Café Top 100

Laurens Meyer en Jeroen Verwaal in hoofdjury Café Top 100

De hoofdjury van de Café Top 100 is weer compleet met de toetreding van Laurens Meyer en Jeroen Verwaal. Het duo treedt toe tot het gezelschap van vijf dat de Café Top 100 mede-aanstuurt en de finale ronde voor haar rekening neemt.

Laurens Meyer en Jeroen Verwaal zijn toegetreden tot de hoofdjury van de Café Top 100. Jeroen Verwaal runde in zijn thuisstad Delft 17 jaar lang Kobus Kuch. Hij zat sinds 2014 ook al in de vakjury van de Café Top 100. Laurens Meyer is al zo'n 30 jaar werkzaam in de horeca, heeft tientallen cafés en is sinds begin dit jaar master franchisenemer van Burger King in Nederland.

Schrijf je hier in voor de Café Top 100 2018

Laurens Meyer: 'Positief initiatief voor de horeca'

‘Ik loop al een jaartje of dertig mee in de horeca', aldus Meyer. Ik lees de Misset en ken de Café Top 100 goed. Ik heb ja gezegd omdat ik het een goed en positief initiatief vindt voor de horeca.’ Meyer weet als geen ander wat een café tot een goed café maakt: ‘Een zaak moet een verzorgde indruk maken en er moet aandacht aan besteed zijn. Je ziet het direct als dat niet zo is.'

Daarnaast noemt Meyer ook de medewerkers. 'Uiteraard. Die moeten attent en alert zijn.’ Dan zijn er ook nog ‘de details’, aldus de horecaondernemer. ‘Dat zeg ik ook altijd tegen mijn medewerkers: ‘Het verschil tussen een goede zaak en een topzaak zijn de details.’

Lees ook: De meest gestelde vragen over de Café Top 100

Jeroen Verwaal: 'Uitstraling van zaak en medewerker'

Jeroen Verwaal trad in 2014 toe tot de vakjury. Hij  werd aangedragen door toenmalig hoofdjurylid en stadgenoot Joost

Delft / Cafe Kobus Kuch / Jeroen Verwaal
© Roel Dijkstra

Verhoeff. Verwaal kent de Café Top 100 dus al een tijdje van binnenuit en daarnaast runde hij zeventien jaar lang café Kobus Kuch in zijn thuisstad Delft.

'Ik vind het interessant om bedrijven te bezoeken en  te beoordelen. Ik heb daar wel kijk op', zegt Verwaal. Het nieuwe hoofdjurylid zegt op veel facetten te letten, maar personeel is met name belangrijk. 'De uitstraling van een bedrijf is wat de eerste indruk maakt. En de medewerkers dragen daar heel sterk aan bij.'

Lees ook: Hoofdjury Café Top 100: 'De mens geeft de doorslag'

Hoofdjury Café Top 100 weer compleet

Met de toetreding van Jeroen Verwaal en Laurens Meyer is de hoofdjury weer compleet. In 2016 vertrok Ton Lenting, die mede aan de basis stond van de lijst, uit de hoofdjury. Een jaar later gaf oud-winnaar en hoofdjurylid Jan van Es aan zich meer te willen toeleggen op zijn zaak. Daar kwam in november 2017 ook nog het overlijden van hoofdjurylid en horeca-icoon Dick Wildeman overheen.

Naast Verwaal en Meyer bestaat de hoofdjury van de Café Top 100 uit Marjon Prummel (hoofdredacteur van Misset Horeca), Sander van Werkhoven (horecajournalist) en Martijn Veen (o.a. oprichter Horecabrains).