Pand Moulin Bistronomie van chef Raymond Prinsen in de verkoop

Pand Moulin Bistronomie van chef Raymond Prinsen in de verkoop

Het pand van voormalig sterrestaurant De Stenen Tafel en later van Moulin Bistronomie in Borculo staat in de verkoop. Chef Raymond Prinsen gaat er definitief niet meer koken. Gea Meppelink gaat door met het naastgelegen Olliemölle.

In september 2017 ging Moulin Bistronomie dicht na een aantal conceptwijzigingen van de zakelijk partners Gea Meppelink en Raymond Prinsen. Voorheen ook in relationele zin een koppel. Vorig jaar zei Meppelink in regionel media dat het ‘op termijn wel de bedoeling was, dat het restaurant heropende.’

Nu het pand in de verkoop staat op de site van VBO Makelaar is een heropening definitief van de baan. ‘Dat klopt,’ laat Gea Meppelink desgevraagd weten aan Misset Horeca. ‘Prinsen komt hier definitief niet terug en is momenteel ziek thuis. Dit speelt al sinds de zomer van vorig jaar. In september is Moulin Bistronomie gesloten en nu staat het pand in de verkoop.’

Wat er met het historische pand aan het water – de oude Berkel - gaat gebeuren is nog niet bekend. ‘Er is zeker belangstelling voor. Er zit natuurlijk een horecabestemming op en het is ook de bedoeling dat dit zo blijft. Kantoor kan eventueel ook maar om er een woonhuis van te maken zal lastig worden’.

Meppelink laat weten dat ze besloten heeft het pand te verkopen omdat ze haar handen vol heeft aan De Olliemölle. ‘Bistro, terras en ook personeel-technisch komt het zo beter uit.’ De bistro met terras heeft haar bekende menukaart weer terug nadat ook hier het concept werd gewijzigd.

‘We hebben ossenhaas en spareribs op het menu, maar ook de oester en ganzenlever zijn terug. Het gaat heel goed met de zaak. Zeker door het mooie weer van afgelopen weken. Je denkt soms dat je al midden in de zomer zit.’

De Olliemölle in Borculo eindigde meermalen hoog in de Terras Top 100 van Misset Horeca. Het terras ligt prachtig aan het water. Naast de bistro bevindt zich een galerij voor besloten (kleine) events en er boven liggen kamers die Meppelink verhuurt.

De Stenen Tafel

De Stenen Tafel, een restaurant met Michelinster, sloot in maart 2011 haar deuren om ruim een jaar later, met beperktere openingstijden, te heropenen. De Michelinster kreeg Raymond Prinsen echter niet meer terug. Twaalf jaar stond er een ster achter zijn naam. De Stenen Tafel ging opnieuw dicht in 2014 waarna Moulin Bistronomie het levenslicht zag in april 2015.