Best Western Hotels Groningen geopend: nieuwe plannen onthuld

Best Western Hotels Groningen geopend: nieuwe plannen onthuld
Herman van der Poel

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza vormde op dinsdag 12 juni 2018 het decor voor de officiële opening van Best Western Hotels Groningen. Sinds 1 april zijn Best Western Plus Hotel Groningen Plaza en het  collegahotel Best Western Hotel Groningen Centre (voorheen Hampshire Hotels Groningen) aangesloten bij de keten Best Western Hotels & Resorts. General manager Herman van der Poel deed tijdens de opening nieuwe plannen uit de doeken.

General manager van de beide Groningse hotels is Herman van der Poel. Hij toostte tijdens de opening met collega’s, relaties en gasten. ‘We zijn blij dat we onder de naam Best Western Hotels mogen opereren en staan voorlopig zeker nog niet stil. Zo leggen we momenteel de laatste hand aan het renoveren van een aantal kamers bij Hotel Groningen Plaza en wordt er binnenkort een compleet nieuw ontbijtbuffet bij Hotel Groningen Centre geïntroduceerd.’

Herman van der Poel

Van der Poel kwam in september 2017 als gm naar de beide hotels. daarvoor was hij een jaar lang directeur van het Apollo Hotel Vinkeveen, inclusief The Harbour Club. Hij maakte de overstapn naar Vinkeveen vanuit het Apollo Hotel in Groningen.

Best Western Hotels Groningen

Tijdens de opening van de Best Westerns Hotels Groningen werden alle gasten voorzien van een drankje en hapje door Herman van der Poel en zijn teams. Zowel door de eigen keuken van het hotel als door relaties. Zo konden gasten bij de stand van de Groninger distilleerderij Hooghoudt genieten van cocktails en bij de stand van familiebedrijf Wijnimport J. Bart van diverse wijnen. En ook de stand van de recent in Groningen geopende chocoladebar Quetzal had zeker niet te klagen over aanloop. Een dj zorgde voor de muzikale omlijsting.

Best Western Plus Hotel Groningen Plaza & Best Western Hotel Groningen Centre

Plus Hotel Groningen Plaza is een full service hotel gelegen op het snijpunt tussen de A7 en de A28 aan de rand van de stad Groningen. Het hotel beschikt over 121 hotelkamers, een internationaal restaurant, zalencentrum (elf vergaderzalen) met auditorium, grote (gratis) parkeerplaats (incl. zes oplaadpunten voor elektrische auto’s), gratis Shuttle Service in de weekenden naar het station van Groningen, een ruime tuin en verwarmd binnenzwembad.

Herman van der Poel

Hotel Groningen Centre ligt binnen de stadsgrachten op slechts tien minuten loopafstand van het Centraal Station en de Grote Markt. Het hotel beschikt over 77 comfortabele hotelkamers, waaronder ook luxe kamers. Daarnaast zijn er zes volledig ingerichte appartementen (tegenover het hotel) voor langer verblijf. Best Western Hotel Groningen Centre heeft twee oplaadpunten voor elektrische auto’s en een eigen parkeergarage, vijf representatieve vergaderzalen, een fitnessruimte en sfeervol Grand Café.

Best Western en Best Western Plus zijn twee van de elf merken die wereldwijd door Best Western Hotels & Resorts worden gevoerd. In België en Nederland biedt Best Western Hotels & Resorts momenteel 49 hotels, waarvan zes hotels nog in aanbouw zijn. Deze worden gedurende 2018 en begin 2019 geopend. De keten staat op de vijftiende plek in de Top 100 Grootste Bedrijven van 2018.