Fresh Recruitment
Horecalonen flink gestegen: keukenhulpen en kelners maken grootste sprong
Horecapersoneel zag de afgelopen tien jaar opvallend sterke loonstijgingen. Maar schijn bedriegt.
Horecapersoneel zag de afgelopen tien jaar opvallend sterke loonstijgingen. Maar schijn bedriegt.
De cao horeca 2025-2026 is officieel algemeen verbindend verklaard door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarmee geldt de cao vanaf 2 augustus 2025 voor bijna alle horecabedrijven in Nederland die personeel in dienst hebben.
Het kabinet heeft doorgepakt met een wet die de flexibilisering van de arbeidsmarkt moet beperken. Eerder een vaste baan, aanpak draaideurconstructie en einde aan nulurencontract.
International Hotel Capital Partners (IHCP) maakt dromen van werknemers waar.
Per 1 juli gaan de minimumlonen met 2,42 procent omhoog.
Een horecabedrijf kan niet zonder personeel. Koken, afwassen, gasten bedienen, de marketing; je kunt het niet allemaal zelf doen als ondernemer. En personeel betaal je een salaris. Maar hoe bepaal je het salaris van je werknemer? Wat kost horecapersoneel?