Bastiaan Klomp van Kruisherenhotel naar Thermae2000

Bastiaan Klomp van Kruisherenhotel naar Thermae2000
Foto: Marcel van Hoorn

Met ingang van 1 november zal Bastiaan Klomp, directeur-gastheer van het exclusieve Kruisherenhotel Maastricht, zijn carrière voortzetten als algemeen directeur van Thermae 2000. Na acht jaar voor de Oostwegel Collection te hebben gewerkt, zal hij leiding gaan geven aan de grootschalige vernieuwing en uitbreiding van het Valkenburgse wellnessresort.

Bastiaan Klomp is geen onbekende op de Cauberg waar hij 4 jaar een managementpositie bekleedde voor Holland Casino. Na zijn overstap naar de Oostwegel Collection in 2010 gaf hij leiding aan de Winselerhof in Landgraaf. In 2014 werd hij directeur-gastheer van Kruisherenhotel en was hij verantwoordelijk voor de metamorfose van het oude Kruisherenklooster tot het enige vijfsterren hotel in Limburg, dat in 2017 nog de Dutch Hotel Award won.

Thermae 2000 zal in de komende jaren haar faciliteiten verder vernieuwen en fors uitbreiden. Nadat vorig jaar het saunagebied, het stoombad en de kleedruimten zijn vernieuwd, is deze zomer een compleet nieuwe Skincare-vleugel opgeleverd. En de volgende projecten staan alweer in de figuurlijke stijgers. Het resort focust zich in de toekomstplannen helemaal op haar onderscheidend vermogen en de link met Limburg. Tot voor kort maakte Therma 2000 onderdeel uit van de Apollo hotelgroep (eigendom van EHM Group). Eigenaren Bas Tolmeijer, Francesco Monaco en Willem-Jan van den Dijssel verkochten Apollo eind juni aan de Fattal Hotels, maar behielden Thermae 2000.

Nieuwe plannen

Eigenaar Bas Tolmeijer: 'We zullen de komende jaren een aanzienlijke kwaliteitsimpuls geven aan ons resort en investeren in unieke wellnessconcepten, nieuwe hotelkamers, restaurantconcepten en verdere verbetering van de service. Bastiaan heeft oog voor detail en beschikt over de juiste kennis, creativiteit en passie om het werkelijke verschil te maken. Ik ben erg verheugd dat deze op-en-top gastheer zijn unieke talenten in dienst van Thermae 2000 zal aanwenden.'

Bastiaan Klomp: 'Thermae 2000 is een Limburgs icoon met een rijke innovatiegeschiedenis op het gebied van kuren, genieten en ontspanning voor lichaam en geest. Het is een prachtige uitdaging om samen met het team de unieke plannen te verwezenlijken en dit icoon het volgende decennium in te loodsen.'

Over Thermae 2000

Thermae 2000 is onderdeel van de EHM Group en is met een oppervlakte van zo’n 60.000 m² één van de grootste wellnesscenters van Nederland. In 1989 werd Thermae 2000 door twee fysiotherapeuten opgericht als kuuroord vanwege het bijzondere water uit eigen bron dat Thermae 2000 rijk is. Gasten genieten in Thermae 2000 van de thermale binnen- en buitenbaden, sauna’s en stoombaden, whirlpools, schoonheidsbehandelingen en kuurprogramma’s.