Heerlijk.nl en Primera: 3 miljoen vouchers voor korting restaurant

Heerlijk.nl en Primera: 3 miljoen vouchers voor korting restaurant

Heerlijk.nl en Primera starten maandag 12 november 2018 met de uitgifte van 2,9 miljoen vouchers voor korting bij deelnemende restaurants. Elke klant die bij Primera 15 euro besteedt, krijgt een kortingsvoucher. Deelnemende restaurants geven maximaal 50 procent korting.

Maandag 12 november start de uitgifte van de vouchers voor korting op restaurantbezoek. De uitgifte van de vouchers loopt door tot eind december, dus inclusief de Sint en Kerst-periode. De vouchers kunnen tot en met mei 2019 ingezet worden voor korting op het restaurantbezoek. Arthur Bassant van Heerlijk.nl: ‘In december zullen veel restaurants al goed bezet zijn. Maar januari en februari zijn vaak rustige maanden. De actie is vooral belangrijk in het eerste kwartaal van 2019. Deelnemers bepalen zelf op welke dagen ze mee doen en hoeveel stoelen ze beschikbaar stellen. Restaurant 212 in Amsterdam zet bijvoorbeeld alleen lunches in.’

Bassant over de Primera Restaurant kortingsactie: ‘Elke klant die 15 euro of meer besteedt bij Primera krijgt een voucher met een code daar op. Met die code kunnen ze een restaurant reserveren met korting. De meeste restaurants geven 50 procent korting op het eten. Toprestaurants rond de 30 procent.’

Geen Dining City meer

‘Vorig jaar hebben we een soortgelijke actie op touw gezet, toen nog in samenwerking met Dining City.’ Deze partij doet dit jaar niet meer mee. ‘Onze kernwaarden verschillen te veel,’ is het enige dat Bassant over het beëindigen van deze samenwerking wil loslaten. Ook wil hij niet loslaten hoeveel reserveringen de actie vorig jaar heeft opgeleverd.

Grote verschillen met vorig jaar zijn dat er dit jaar meer vouchers worden uitgegeven en dat de actie stevig wordt ondersteund in de media: tv reclame op RTL, op SBS en bijvoorbeeld op 24Kitchen. Ook krijgt de actie aandacht op de voorpagina van de Primera-folder die huis-aan-huis wordt verspreid.

Korting restaurant: 540 deelnemers

Aan de actie doen ongeveer 540 restaurants mee. Ondernemers die nu nog willen aanhaken kunnen een mail sturen naar Arthur@Heerlijk.nl.