Nieuwe maître-sommelier voor restaurant Carelshaven Delden

Nieuwe maître-sommelier voor restaurant Carelshaven Delden
Evelyn van Berkel, Debbie Küpers, Alco van Berkel.

Debbie Küpers is vanaf 1 januari 2019 maître-sommelier bij Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden. Ze komt over van sterrenrestaurant de Bloemenbeek in De Lutte.

Samen met gastheer Erwin Lansing en maître d'hôtel Eduard Vonk wil Debbie Küpers de zwarte brigade van Carelshaven naar een hoger niveau tillen.

Haar partner, Daniël Nijkamp, is sinds twee jaar chef de cuisine van Carelshaven. Beiden werkten ze bij De Bloemenbeek in de Lutte.

Debbie Küpers

De 34-jarige Debbie Küpers volgde de Middelbare Hotelschool en werkte tien jaar bij Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek in de functie van maître d’hôtel en maître-sommelier. Als echte wijnfan volgde ze de opleiding Gastronoom-Sommelier aan de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse en diverse wijnopleidingen, waaronder de internationale wijnopleiding WSET3.

carelshaven

Alco van Berkel

Eigenaar Alco van Berkel van Carelshaven is erg blij met de komst van Debbie, die in goed overleg met eigenaar Raymond Strikker van De Bloemenbeek overkomt.

Alco van Berkel: ‘Debbie is een zeer gedreven en professionele gastvrouw met veel kennis van wijn en gastronomie. Naast haar kennis en ervaring heeft zij passie voor het vak en aandacht voor de gast. Samen met gastheer en vinoloog Erwin Lansing en maitre d’hotel Eduard Vonk gaat ze de zwarte brigade van Carelshaven naar een hoger niveau tillen. Bij Carelshaven zal Debbie samenwerken met haar levenspartner Daniël Nijkamp, die sinds twee jaar chef de cuisine is en die eveneens bij De Bloemenbeek heeft gewerkt.’

Wijnkaart Carelshaven

Debbie verheugt zich op haar samenwerking met Carelshaven. ‘Na tien jaar De Bloemenbeek met als hoogtepunt het behalen van de Michelinster in 2011, was ik toe aan een nieuwe stap in mijn carrière. Samen met gastheer en vinoloog Erwin Lansing ga ik de wijnkaart van Carelshaven beheren, waarop inmiddels meer dan 200 wijnen staan. In de authentieke wijnkelder van Carelshaven gaan we wijnproeverijen organiseren en als team willen we nog meer ervaring gaan opdoen met het deelnemen aan wedstrijden.’ Sous-chef Rik Stehr viel in mei 2018 nog in de prijzen tijdens een wedstrijd voor chefs onder de 27 jaar.

Carelshaven op de culinaire kaart

Sinds augustus 2014 zijn Alco en Evelyn van Berkel de eigenaren van Landgoed Hotel & Restaurant Carelshaven in Delden, gelegen op Landgoed Twickel. Alco is ook exploitant van De Orangerie in Ruurlo.

Carelshaven stamt uit 1772 en is een begrip in Twente. Restaurantvereniging Alliance Gastronomique werd in 1967 opgericht in Carelshaven, de toenmalige eigenaar J.E. Kluvers was een van de grondleggers van de vereniging.

Het restaurant werd recent opnieuw ingericht. Het aantal hotelkamers wordt uitgebreid en de kamers worden gerestyled. Het restaurant wordt weer op de culinaire kaart gezet door zowel de keuken als de bediening naar een hoger niveau te brengen. Carelshaven is lid van Twente Culinair en Chaîne des Rôtisseurs en behoort volgens restaurantgids Lekker 2019 tot de beste 25 restaurants van Overijssel.