Menno Post, Thijs Meliefste en Peter Gast in miniserie 'Meet The Chef'

Menno Post, Thijs Meliefste en Peter Gast in miniserie 'Meet The Chef'

Eindelijk wordt culinair Nederland met mooie beelden op de kaart gezet. Zes Nederlandse topchefs geven een exclusieve inkijk in hun leven en het werken aan de top. Drie topchefs: Menno Post -die net een Michelin ster heeft gekregen - Thijs Meliefste en Peter Gast trappen de zesdelige online miniserie 'Meet The Chef' af.

Elke aflevering is anders en benadrukt de persoonlijkheden, passie en drijfveren van de chefs. Meet The Chef is geproduceerd door kassasysteem aanbieder Lightspeed en kitchen system bouwer Annoncer. Samen staan deze bedrijven er bekend om de meest geavanceerde software voor sterren en fine dining keukens te leveren.

Succesverhaal van Menno Post

Nog geen jaar open maar nu al een ster. Olivijn in Haarlem, het nieuwe restaurant van Menno Post, schrijft nu al een waanzinnig succesverhaal. Regionale, Nederlandse producten staan hier centraal. Zo zien we Menno in zijn aflevering naar de visafslag in IJmuiden gaan. Hij kiest daar vis uit van de hoogste kwaliteit. Een nieuw topadres op de kaart van Nederland.

Voor restaurant Meliefste bestond kende men Wolphaartsdijk nog amper. Thijs Meliefste heeft het mooie kustplaatsje dus op de kaart gezet. Daarnaast heeft hij ook naam gemaakt met zijn eigen manier van verrukkelijk koken. Het menu reflecteert de natuur en de regio. Om dat te garanderen zien we in zijn aflevering van Meet The Chef dat Thijs zelf met de jager op pad gaat.

Eerste speakeasy van Nederland: Graphite

Graphite is de eerste speakeasy van Nederland. Gelegen aan het Rembrandtplein in Amsterdam achter een deur die alleen met een QR code te openen is, is het hele concept gehuld in mysterie. De tweesterrenchef heeft een waanzinnig menu gecreëerd waarvan gasten in een prachtig warm en intiem restaurant mogen genieten. Ieder gerecht vormt een kunstwerk op het bord, en het moge duidelijk zijn: met Graphite gaat Peter zonder twijfel voor een ster.

Alle afleveringen zijn te bekijken op Youtube en op lightspeedhq.nl/meet-the-chef. In januari zal de serie worden voortgezet met de volgende drie chefs: Richard van Oostenbrugge - die net een ster heeft behaald met zijn restaurant 212- Luc Kusters en Lars Scharp.

Dit artikel is gesponsord door Lightspeed.