Toppers uit Amsterdamse culinaire wereld in Meet the Chef

Toppers uit Amsterdamse culinaire wereld in Meet the Chef

Meet The Chef is een online mini-serie die voor het eerst topchefs van eigen bodem op de kaart zet. Nederland heeft enorm veel te bieden op culinair vlak, en de zes afleveringen geven een exclusieve kijk in het leven van chefs die op het hoogste niveau werken. De serie is geproduceerd door kassasysteem-aanbieder Lightspeed en kitchen system bouwer Annoncer. Samen staan de bedrijven er om bekend dat ze de meest geavanceerde software voor sterren en fine dining keukens leveren.

Menno Post (Olivijn), Thijs Meliefste (Meliefste) en Peter Gast (Graphite) werden in de eerste drie afleveringen van Meet the Chef gevolgd. Daarna waren Richard Van Oostenbrugge (212), Luc Kusters (QO) en Lars Scharp (Lars Amsterdam) aan de beurt, die de Amsterdamse culinaire wereld op z’n kop zetten. Stuk voor stuk chefs met een andere visie en aanpak, maar wel met één ding gemeen: passie voor het vak.

Eerste ster: Richard van Oostenbrugge

Amper een jaar open en nu al een eerste ster binnen. Deze indrukwekkende prestatie hebben Richard van Oostenbrugge en zijn team neergezet met restaurant 212. Dit restaurant heeft een andere aanpak dan de meeste fine dining restaurants: er zijn geen tafels, geen linnen, geen klassieke achtergrondmuziek. Gasten zitten aan een bar die op de open keuken uitkijkt. Zo wordt interactie met de chefs én met de andere gasten gestimuleerd, wat voor een lossere sfeer zorgt. Richard toont op deze manier dat het ook anders kan.

Pionier: Luc Kusters

Luc is een echte pionier in zijn vak. Alles wat hij doet draait om transparantie en duurzaamheid, met een blik op de toekomst. Naast zijn het runnen van sterrenrestaurant Bolenius, is Luc ‘consulting chef’ bij restaurant Persijn in het QO Hotel. QO staat voor duurzaamheid, design en kwaliteit. Bij Persijn staat Dutch Cuisine centraal, met een focus op lokale, duurzame, seizoensgebonden producten. Het 'lokale' nemen ze heel letterlijk; een groot deel van de groenten en kruiden die in de keuken gebruikt worden komen uit de kas op de 21ste verdieping van het hotel.

Huiskamer: Lars Scharp

Na enkele jaren als souschef te hebben gewerkt in een tweesterrenrestaurant, opende Lars Scharp in de zomer van 2018 zijn eigen restaurant aan de Houthavens: Lars Amsterdam. Zijn doel is om een huiskamerrestaurant te creëren, een plek waar gasten zich kunnen ontspannen en van een hoogwaardige maaltijd kunnen genieten met vrienden en familie. Persoonlijk contact en een echte connectie met zijn gasten is belangrijk voor Lars. De gerechten zijn geïnspireerd op de Franse keuken, met enkele Aziatische touches.

Alle zes afleveringen van Meet the Chef zijn nu te bekijken op Youtube en op lightspeedhq.nl/meet-the-chef.

Dit artikel is gesponsord door Lightspeed.