Amsterdam Coffee Festival: LAB highlights nu bekend

Amsterdam Coffee Festival: LAB highlights nu bekend
The LAB: innovatie, kennis vergaren en grenzen verleggen.

The LAB is dé plek op The Amsterdam Coffee Festival waar je drie dagen lang kennis en inspiratie opdoet over alles wat koffie te maken heeft. Hier haalt zowel de professional als de liefhebber zijn koffiehart op.

Van interactieve demonstraties tot workshops en proeverijen: in The LAB draait het allemaal om innovatie, kennis vergaren en grenzen verleggen. Het programma, dat in samenwerking met koffieTcacao is samengesteld, host alles van Sustainability in Our Industry door MVO Nederland tot The Coffee Cocktail (R)evolution door Tia Maria.

De vakdag (vrijdag 1 maart) voorziet in een fantastische line-up met toonaangevende sprekers van de meest inspirerende koffie- en horecabedrijven uit de Benelux. Het weekend biedt educatieve sessies gemaakt om te inspireren en vermaken. Denk aan vurige debatten, tongstrelende proeverijen, interessante lezingen en meer.

Programma highlights

FOODPAIRING
Jozua Jaring - Lavazza
Chefkok van sterrenrestaurant Ratatouille Food & Wine en Lavazza-ambassadeur Jozua Jaring bereid tijdens The Amsterdam Coffee Festival een gerecht dat perfect samengaat met Lavazza’s Colombia-blend. Hiermee laat de Nederlandse chefkok zien dat koffie een geweldig ingrediënt is om mee te koken.

THE COFFEE COCKTAIL (R)EVOLUTION
Rod Eslamieh - TIA MARIA
Dit is er één voor alle koffiecocktail-liefhebbers. Rod Eslamieh, Tia Maria’s brand ambassador en het brein achter de bekroonde Londense cocktailbar Chapter 72, onthult alle trucs en geheimen voor het maken van de perfecte koffiecocktail. Naast dat hij stap voor stap toont hoe je een voortreffelijke espressomartini maakt, introduceert Rod nieuwe, spannende koffiecocktails. Deze sessie is een must voor ondernemers met een koffiebar die alcoholische dranken op het menu willen introduceren, barista’s die wel van experimenteren houden en natuurlijk koffiecocktail-fans.

THE SCIENCE OF COFFEE
Anthony Jansen - BOOST Functional Food
Koffie is natuurlijk heerlijk, maar wat doet koffie met ons lichaam? Is het liefde of een verslaving? En hoe kunnen we de effecten van deze cognitieve stimulerende drank verder vergroten? Anthony Jansen, de oprichter van de startup BOOST Functional Food, duikt in de wetenschap achter koffie en cafeïne en laat je kennismaken met de koffie van de toekomst.

SUSTAINABILITY PANEL DISCUSSION
Meine van der Graaf - MVO Nederland
Naar voorbeeld van de rubriek in koffieTcacao magazine zal Meine van der Graaf van MVO Nederland - de organisatie die meer dan 2000 Nederlandse bedrijven adviseert en helpt om maatschappelijk verantwoord te ondernemen - dagelijks een 45-minuten durende paneldiscussie leiden.

Eén van de dilemma's die aan bod zal komen is: “Als we koffieboeren niet meer gaan betalen, zijn alle duurzaamheidsinspanningen nutteloos”. Benieuwd naar de meningen van andere koffieprofessionals? Woon deze sessie dan zeker bij!

Gastpassen

Misset Horeca heeft 100 gastpassen voor mensen uit de horecabranche om de ‘Industry Day’ voor professionals op vrijdag 1 maart te bezoeken. Voer de code MISSET in bij de checkout om het gratis toegangsbewijs te bemachtigen.

Dit artikel is gesponsord door ACF