Waldorf Astoria Amsterdam viert vijfjarig bestaan

Waldorf Astoria Amsterdam viert vijfjarig bestaan

Waldorf Astoria Amsterdam opende precies vijf jaar geleden de deuren en viert dat eerste lustrum de hele maand mei met specials en acties in onder meer de verschillende f&b outlets in het luxehotel aan de Herengracht.

1 mei 2014 opende Waldorf Astoria Amsterdam, na een periode van zes jaar voorbereiden en anderhalf jaar verbouwen, in zes grachtenpanden waar voorheen een bank gevestigd was.

De hele maand mei 2019 staat in het teken van het vijfjarig bestaan, met onder meer een Anniversary Afternoon Tea, Aperitivo in de Peacock Alley, speciale gerechten in Goldfinch Brasserie en een feestelijke cocktail in de Vault Bar.

Ter gelegenheid van het eerste lustrum van Waldorf Astoria Amsterdam komt de in het hotel gevestigde Guerlain Spa met een nieuwe behandeling en maken hotelgasten en bezoekers kans op exclusieve attenties dankzij een Raffle-ticketloterij.

Anniversary Afternoon Tea

Elk nieuw seizoen bedenkt de uit India afkomstige patissier Vipin Charly nieuwe creaties voor de inmiddels befaamde Afternoon Tea. Voor het 5-jarig bestaan van Waldorf Astoria Amsterdam liet hij zich inspireren door de kruiden, bloemen en bijen in de binnentuin en de internationale wortels van het hotel.

Waldorf Astoria Amsterdam - Anniversary Afternoon Tea

In de carrousel een hartige bloem van gerookte zalm, rode biet, spinazie en kapper; lavas meringue en citroengeranium; muhamarra; sandwiches; gerookte Remeker, oude balsamico en komkommer relish tartelette. Verder zwarte sesam, yuzu en matcha in een bloempot; limoen cheese cake; lavendel en honing soesje; tulpenbol van kokos, limoenblad en aardbei; hibiscus en bosvruchten opera; vanille en chocolade scones; rozenyoghurt en verveine cake.

Aperitivo in de Peacock Alley

Het jubileum wordt aangegrepen om het aanbod in de Peacock Alley wat uit te breiden: vanaf nu kunnen hier drankjes en bites van het Aperitivo-menu worden besteld.

Klassiekers van Goldfinch Brasserie

Goldfinch Brasserie, genoemd naar het ‘Puttertje’, de vogelsoort die historisch in de binnentuinen van Amsterdam voorkomt, werd vier jaar geleden als tweede restaurant in Waldorf Astoria Amsterdam geopend naast het fine-dining tweesterrenrestaurant Spectrum (voorheen Librije’s Zusje).

In de jubileummaand mei is er een hoofdrol voor de populairste signature-gerechten en klassiekers van de afgelopen jaren. Met op nummer één de Toro tonijntartaar, gevolgd door de dorade, lamsschouder en het kokossorbet dessert. Een apart plekje in de ranglijst verdient de ‘Goldfinch-burger’, die tot beste hamburger van Amsterdam is gekozen.

Birthday cocktail in the Vault Bar

Sinds de bartenders Meric en Benoît zijn aangetreden heerst een ‘old skool’ standaard in de Vault Bar. De klassiek geschoolde Franse barmannen ontwikkelden voor het jubileum van Waldorf Astoria Amsterdam de Vault Punch nr. 5.

Waldorf Astoria Amsterdam - bartender Meric Vault Bar

De jubileumcocktail is geïnspireerd op een gerecht en een cocktail die vanaf het begin favoriet waren in Waldorf Astoria Amsterdam, Carabinero uit Spectrum en Old Fashion uit de Vault Bar. De ingrediënten omvatten Zuidam genever, bourbon, watermeloenlikeur, geroosterde paprikasiroop, gembersiroop en sinaasappel, koffie en chocoladebitter. Het resultaat is een punch van vijf componenten met hartige en gemberachtige smaken.

‘The 80 massage’ Guerlain Spa

De ‘Guerlain-knowhow’ is een begrip sinds de opening van het eerste ‘Institut de Beauté’ in 1939 in Parijs. Alle behandelingen zijn gebaseerd op de befaamde, inmiddels tachtig jaar bestaande, Guerlain-massagetechniek.

De vernieuwende 'The 80'-massage is ontwikkeld voor deze tijd; om los te komen van stress en het zelfvertrouwen een boost te geven. Het is geschikt voor vrouwen en mannen. Eerder al onderscheidde de Guerlin Spa in Waldorf Astoria Amsterdam zich met de ‘One Hour Turnaround’-behandeling en hielp daarmee mannen de drempel over met een even effectieve als ontspannende signature schoonheidsbehandeling met exclusieve, voor de mannenhuid ontwikkelde producten. De Guerlain Spa in Waldorf Astoria Amsterdam is de enige in de Benelux en was de afgelopen drie jaar op rij winnaar van de World Luxury Spa Award.

Loterij

De fun-factor tijdens de feestmaand mei is de exclusieve Raffle-ticketloterij. Gasten en bezoekers die gebruikmaken van de faciliteiten in het hotel kunnen meedoen aan een loterij met exclusieve en attractieve attenties. De hoofdprijs is een weekendverblijf in Conrad Algarve in Portugal (ook behorend tot de top van de luxury hotels in de Hilton-familie).