Pascal Jalhay creatief brein in de keuken van Vers aan Tafel

Pascal Jalhay creatief brein in de keuken van Vers aan Tafel
Archiefbeeld van Pascal Jalhay

De maaltijdservice voor senioren Vers aan Tafel heeft zijn positionering, huisstijl en assortiment veranderd. Daarnaast zijn alle bestaande maaltijden volledig herzien en opnieuw ontwikkeld door voormalig sterrenchef Pascal Jalhay, creatief brein in de keuken van Vers aan Tafel.

Van Hollandse, Italiaanse en oosterse gerechten tot vegetarische, glutenvrije en zoutarme maaltijden, Jalhay werkt met natuurlijke ingrediënten om de juiste kleur, geur en smaak te creëren. Ook wordt er zeer bewust met lokale telers en leveranciers gewerkt.Uiteindelijk wil de maaltijdservice binnen vijf jaar het aantal bestellingen verdubbelen. Vers aan Tafel richt zich, naast consumenten ook op zorginstellingen, groothandels en retail partijen.

Pascal Jalhay over Vers aan Tafel

Pascal Jalhay
Pascal Jalhay

Meesterkok Pascal Jalhay licht toe: 'Wij maken gezonde gerechten die minimaal bewerkt zijn en voedselverspilling tegengaan. Zo worden groenten volledig benut om onnodige verspilling te voorkomen. De gerechten bevatten geen onnatuurlijke E-nummers. Uit onderzoek blijkt dat gezond blijven eten lastig blijkt naarmate je ouder wordt. Ook willen wij de stap gaan maken naar een premium lijn, regionale klassiekers en overwegen wij onze internationale aanbod verder uit te breiden.'

Over Vers aan Tafel

Vers aan Tafel is sinds 2016 onderdeel van Marfo Food Group een zelfstandige leverancier van complete maaltijden aan onder meer luchtvaartmaatschappijen, de gezondheidszorg en het leger. De maaltijden van Vers aan Tafel - bestemd voor senioren - worden in de keuken met de hand bereid en als versbereide maaltijd direct ingevroren op -40 graden, om zo de kwaliteit, de smaak en de voedingsstoffen te behouden. Op de locatie hoeft de maaltijd alleen nog maar verwarmd te worden.

Over Pascal Jalhay

Het brein achter de maaltijden is meesterkok Pascal Jalhay. Jalhay startte op zijn 21ste in restaurant Au Coin des Bon Enfants (Maastricht). Vervolgens vertrok hij naar Scholteshof** in België, restaurant Excelsior* in Amsterdam en was hij van 1998 tot 2003 sous chef van La Rive** in het Amstel Hotel. Daarna werd hij executive chef bij restaurant Vermeer in het Barbizon Palace Hotel in Amsterdam. Jalhay kookte er twee sterren en kreeg zijn tweede ster van Michelin direct het jaar na het verkrijgen van de eerste ster. Destijds een unicum van Michelin. Jalhay koos vlak daarna voor een carrière buiten de horeca om meer tijd te hebben voor zijn gezin. In april 2017 maakte hij zijn come-back na een zorgvuldige overweging. Hij zei hierover destijds tegen Misset Horeca: ‘Ik wil het in een keer goed doen. Na 12 jaar uit de horeca te zijn geweest kun je niet te vaak terugkomen.’

Jalhay hielp bij de start van sterrestaurant Bougainville, maar is april 2018 werd bekend dat hij het stokje er had overgedragen aan Tim Golsteijn. Jaljay was destijds al werkzaam voor cateraar Marfo. Jalhay over zijn werkzaamheden voor een cateraar: ‘In het begin heb ik mijn team en het management echt moeten opvoeden in wat gastronomische foodservice moet betekenen.’ Daarna moest Jalhay zijn klanten opvoeden. ‘Iedereen dacht vanuit oude standaarden. Ik heb wel eens aan een klant moeten uitleggen dat een vierkant bakje niet echt geschikt was om zalm in te presenteren, tenzij hij een vierkante zalm kon leveren.’ Volgens Jalhay gaat de beleving in de catering de kant op van topgastronomie. ‘Kijk bijvoorbeeld eens wat KLM doet met alle Nederlandse topchefs, dat is echt topgastronomie aan boord van het vliegtuig.’