Eerste Leonardo Royal Hotel van Nederland open

Eerste Leonardo Royal Hotel van Nederland open

In Amsterdam is het eerste Leonardo Royal hotel van Nederland geopend. Het hotel bevindt zich in een nieuw gebouw in het Amstelkwartier en heeft 490 kamers op 18 verdiepingen. Ook beschikt het conferentiehotel over 1200 vierkante meter vergaderoppervlakte.

Het Leonardo Royal hotel is geopend op 15 april 2019, de geboortedag van Leonardo da Vinci en behoort tot de Fattal hotel groep. In Amsterdam zit aan de Tesselschade al wel een regulier Leonardo Hotel.

Het allereerste Leonardo Royal Hotel (LRHA) in Nederland is gevestigd in een nieuw gebouw van 18 verdiepingen in het Amstelkwartier met maar liefst 490 kamers. Onderscheidend is de 1.200m2 aan vergaderruimte, waaronder een balzaal van 900m2.

Leonardo hotel amsterdam

Jakob-Jan Blaauw, general manager van het LRHA: ‘Ik zou het hotel omschrijven als ‘overweldigend’, de lobby is gigantisch met raampartijen van zes meter hoog, een roltrap en een lichtinval waar menig hotel jaloers op zal zijn. We hebben hard gewerkt en het hotel is nu gereed. De beste medewerkers zijn aangenomen en we hebben mooie gerechten samengesteld.’

Het LRHA is het grootste hotel uit de Fattal Hotel Group en staat in de top 5 grootste conferentiehotels van Amsterdam.

Leonardo Hotel Amsterdam

Nederland als inspiratiebron voor interieur

De rijke geschiedenis van Nederlan was de inspiratie voor interieurontwerper Andreas Neudahm. Omdat Nederland zoveel meer is dan alleen de Amsterdamse bruggen, heeft hij authentieke elementen uit de Nederlandse geschiedenis en het Nederlandse dagelijkse leven opgenomen. In het interieur zijn veel elementen terug te vinden, die verwijzen naar de Gouden Eeuw.

Fattal Hotel Group werkt al jaren samen met Neudahm, Neudahm ontwerpt elk hotel op maat en inmiddels krijgt hij dan ook vanuit de Fattal Hotel Group de creatieve vrijheid.

1.200m2 vergaderruimte

Met 11 vergaderzalen en een totale oppervlakte van 1.200m2 aan vergaderruimte leent de locatie zich voor conferenties, evenementen en vergaderingen. Uniek is de 900m2 grootte balzaal, het is mogelijk om een auto in de balzaal te rijden, hierdoor is de zaal geschikt voor productlanceringen en auto presentatie. Daarnaast beschikt de balzaal over een aansluitend terras van 400m2.

Leonardo Hotel Amsterdam

Restaurant Vitruv

Restaurant Vitruv heeft een capaciteit van 400 personen en biedt hoge kwaliteit in eten en service aan. Chef Frank Broenink maakt gebruik van verse en lokale producten.

Het hotel beschikt over een eigen parkeergelegenheid en is zowel met de auto als met het openbaar vervoer makkelijk bereikbaar. Het hotel ligt tegenover metro station Overamstel, slechts één halte verwijderd van RAI Convention Centre.

Leonardo hotel amsterdam

Now we’re talking

Het credo ‘Now we’re talking’ van LRHA omschrijft niet alleen de omvang van het hotel en de verschillende mogelijkheden die het hotel biedt, maar ook het gevoel waarmee de gasten het hotel verlaten.

LRHA startte eerder dit jaar de sollicitatieprocedure met Voice Memo via WhatsApp, op zoek naar échte ‘spraakmakers’. Geïnteresseerden introduceerden zichzelf via een Voice Memo en dit gaf general manager Jakob-Jan Blaauw de mogelijkheid om de medewerkers met ‘karakter’ te selecteren.

Met het recruitment event dat volgde kon uiteindelijk het grootste deel van de vacatures worden ingevuld. 1 april jl. ontving Leonardo Hotels de sleutel van het hotel uit handen van de aannemer. Samen met maar liefst 80 medewerkers nam Jakob-Jan Blaauw zijn intrek in het hotel en maakte deze gereed voor de opening.

Top 5 conferentiehotels van Amsterdam

Alexander Kluit, Managing Director van Fattal Hotel Group, The Nederlands & Belgium: ‘Bijna een jaar geleden werd Apollo Hotels onderdeel van Fattal Hotel Group. Sindsdien telt onze portfolio meer dan 1.500 kamers in de Nederlandse hoofdstad. Met Leonardo Royal Hotel Amsterdam treden wij toe tot de top 5 conferentiehotels in Amsterdam en openen wij een nieuw flagship, voor meetings en evenementen.’

Over Fattal Hotel Group

Fattal Hotel Group is een van de snelst groeiende hotelketens in Europa en Israël. De groep bestaat uit meer dan 190 hotels met 36.000+ hotelkamers die actief zijn in meer dan 100+ bestemmingen. Als Israëls marktleider, staat de groep voor innovatie en dynamische groei in de hotel industrie. Opgericht in 1998 door David Fattal en actief in Europa sinds 2006. Een belangrijk onderdeel van de filosofie van Fattal Hotel Group is dat alle hotels niet alleen in eigendom zijn, maar worden deze ook gemanaged en geëxploiteerd door de groep.

Leonardo Hotels

In Europa wordt Fattal Hotel Group vertegenwoordigd door Leonardo Hotels. De portfolio van Leonardo Hotels bestaat uit: Leonardo Hotels, Leonardo Royal Hotels, Leonardo Boutique Hotels, NYX Hotels by Leonardo Hotels en de onlangs overgenomen ketens Jurys Inn (Verenigd Koninkrijk en Ierland) en Apollo Hotels (Nederland).