Amazon investeert met partners 575 miljoen in Deliveroo

Amazon investeert met partners 575 miljoen in Deliveroo

Webwinkelgigant Amazon heeft een belang genomen in maaltijdbestelbedrijf Deliveroo. Dat bevestigde Amazon na berichtgeving door het Britse Sky News. De deal is onderdeel van een investeringsronde van Deliveroo waarbij in totaal 575 miljoen dollar is opgehaald bij verschillende geldschieters.

Het Britse Deliveroo is een concurrent van het in Nederland opgerichte Takeaway.com. Beide bedrijven zijn ook actief op de Nederlandse markt. De steun van Amazon, een van de rijkste bedrijven ter wereld, kan de maaltijdbezorger een belangrijk zetje geven in de concurrentie met rivalen als Takeaway, Uber Eats en Just Eat.

Amazon is verantwoordelijk voor het grootste deel van de investering. Andere partijen die meededen met de investeringsronde waren de bestaande financiers van het bedrijf: T Rowe Price, Fidelity Management and Research Company en Greenoaks.

Over Deliveroo

Deliveroo is in 2013 opgericht door William Shu en Greg Orlowski en heeft haar hoofdkantoor in Londen. De maaltijdbezorger werkt wereldwijd samen met meer dan 80.000 (afhaal)restaurants en 60.000 bezorgers. Het bedrijf heeft 2500 werknemers in kantoren wereldwijd.

Deliveroo

Deliveroo is actief in meer dan 500 steden en plaatsen in 14 landen, waaronder Australië, België, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, Italië, Ierland, Nederland, Singapore, Spanje, Taiwan, de Verenigde Arabische Emiraten, Koeweit en het Verenigd Koninkrijk.