Beste Nederlandse bartender werkt bij Krasnapolsky Amsterdam

Beste Nederlandse bartender werkt bij Krasnapolsky Amsterdam

James Chaib, werkzaam bij The Tailor in NH Krasnapolsky in Amsterdam, is de beste bartender van Nederland van 2019. Hij won in Schiedam de Diageo World Class Bartender of the Year finale.

Bij Nolet Distillery in Schiedam streden op 1 en 2 juli 2019 18 bartenders uit zes verschillende landen met elkaar. Per land werd een winnaar gekozen.

James Chaib treedt in de voetsporen van Ben Lobos als beste bartender van Nederland.  Chaib deed ook in 2018 mee aan de finale maar moest toen dus Lobos voor zich laten.

Nederlandse finalisten Diageo World Class

Andrea Boi van The Duchess in Amsterdam, Helder Fortes Silva van DR. in Rotterdam en James Chaib van The Tailor in Amsterdam vertegenwoordigden ons land in de finale. Het was echter James Chaib die tijdens de zenuwslopende finale het publiek en de driekoppige jury wist te overtuigen.

beste bartender 2019

Naast het behalen van deze titel, is James Chaib nu ook deel van de World Class Family. Hij mag op 25 en 26 september naar Glasgow voor de internationale finale van de World Class Competition, waar bartenders van over de hele wereld meestrijden om de titel van World Class Bartender of the Year 2019 Worldwide.

Dan komen we te weten wie de Australische bartender Orlando Marzo zal opvolgen als ‘s werelds beste bartender.

>>> inspirerende cocktailrecepten?

>>> video: Tess Posthumus over The Tailor

>>> The Tailor Beste Hotelbar van Amsterdam