Nieuw hotel voor Utrecht City Concepts

Nieuw hotel voor Utrecht City Concepts
beeld: Google Streetview

Horecagroep Utrecht City Concepts opent per 1 september boutique Hotel Beijers in de stad. Het hotel krijgt 15 kamers en is ingericht met veel antiek: in het pand huisde jarenlang antiquariaat en veilinghuis Beijers.

Hotel Beijers, dat 1 september opent, krijgt veel historische elementen en zaken die herinneren aan de historie van het 17e-eeuwse pand.

'Bij Hotel Beijers stap je echt een andere wereld binnen en lijkt het of de tijd heeft stilgestaan’, zeggen de mensen achter Utrecht City Concepts tegen De Utrechtse Internet Courant (DUIC). ‘Toch is het hotel allesbehalve stoffig of oubollig, omdat er is gewerkt met gedurfde kleurencombinaties, bijzondere antiquiteiten en het hotel is voorzien van alle luxe en moderne gemakken van nu.’

Oprichters en eigenaren van de Utrechtse horecagroep, waar ook hotels Mother Goose, Eye Hotel, Maliehotel, Court Hotel, Hotel26 en restaurant De Rechtbank toe behoren, zijn Paul Westra en Hans Pieters. De groep gaat ook een 40 kamers tellend hotel in het oude Tivoli Oudegracht exploiteren.

Utrecht City Concepts staat met een omzet over 2018 van 15 miljoen euro op plek 87 in de Misset Horeca Top 100 Grootste Bedrijven.

Kantoren

Het Beijerspand werd in 2008 gekocht door verzamelaar Bert Degenaar en eerst omgevormd tot kantoren. Daar was te weinig vraag naar, terwijl de vraag naar hotelkamers wel toeneemt. Degenaar benaderde Utrecht City Concepts voor de exploitatie. Vorig jaar kocht  Utrecht City Concepts ook nog een ander pand in de stad, voor 700.000 euro waar ze voor 1,5 miljoen een hotel van gaan maken. Hoeveel Westra en Pieters in Hotel Beijers investeren is niet bekend.

In de 15 kamers die Hotel Beijers telt, is veel aandacht voor de historie van het pand. Zo is er een kamer met een enorme 18e-eeuwse schouw en zit in een andere kamer het toilet in de voormalige pruikenkamer.

Om overlast voor de buurt te voorkomen, heeft het hotel geen bar of restaurant. Maar met de ligging in het oude centrum, op nog geen 100 meter van de Dom, hebben gasten voldoende horeca onder handbereik.