Hotel The Slaak in Rotterdam opent deuren

Hotel The Slaak in Rotterdam opent deuren

The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio Hotel heeft de deuren geopend in het monumentale Slaakhuys in Kralingen. Ook het bijbehorende restaurant met bar Didot34 is open. Aan het hotel met 74 kamers is ruim twee jaar gebouwd.

Het gebouw is gerenoveerd door vastgoedeigenaar Frame Vastgoed. De hotelexploitatie is in handen van Odyssey Hotel Group en het hotel staat onder leiding van general manager Melle van Uden.

Frame Vastgoed heeft in samenwerking met architect Jeroen Hoorn ruim twee jaar gewerkt aan de restauratie, renovatie en uitbreiding van het Slaakhuys. Waar in april 2018 reeds de Lidl supermarkt in de voormalige drukkerij van dagblad het Vrije Volk opende, heeft nu ook de rest van het rijksmonument een nieuwe bestemming gekregen.

Hotel The Slaak Rotterdam is een design boutique hotel onder het Tribute Portfolio label van Marriott Hotels. The Slaak Rotterdam beschikt over 74 kamers, restaurant & bar Didot34, twee vergaderruimtes en fitness Studio34. Onder het hotel en de supermarkt bevindt zich een openbare parkeergarage met 46 parkeerplaatsen.

Jaren '50

Geheel in lijn met de architectuur van het pand uit 1954, is de jaren 50 stijl doorgevoerd in het interieur van het hotel. De afwisselende kleuren, behang met prints en het gebruik van materialen als marmer, messing en hout geven een gevoel van warmte en luxe.

Het hotel staat onder leiding van Melle van Uden. ‘In de periode dat Het Vrije Volk in ‘Het Slaakhuys’ gevestigd was, heeft het een belangrijke rol vervuld voor de lokale gemeenschap. Nu, getransformeerd tot een design boutique hotel, zal het haar rol als ontmoetingsplek opnieuw vervullen’.

Paul John de Jong, commercieel directeur bij Frame Vastgoed, spreekt met gepaste trots over een nieuwe aanwinst voor de stad: ‘We vinden het geweldig dat we op deze plek een beeldbepalend gebouw als het Slaakhuys in ere hebben kunnen herstellen. We zien het als een eervolle toevoeging en nieuwe hotspot voor de stad Rotterdam.’

Over de partijen achter The Slaak

Frame Vastgoed is een binnenstedelijke belegger, ontwikkelaar en serviceorganisatie met een groot hart voor de regio Rotterdam. Frame is actief in de Spaanse Polder, Rotterdam- Noord, Katendrecht, IJsselmonde, Hoogvliet en Brielle.

Odyssey Hotel Group Holding (OHG) is de eigenaar van The Slaak Rotterdam, a Tribute Portfolio Hotel. OHG is een Nederlands bedrijf dat is opgericht in 2012 en ontwikkelt en exploiteert hotels. Als  franchisenemer van Marriott International heeft OHG momenteel hotels in Nederland, Duitsland en Finland met Marriott-merken zoals Autograph Collection, Marriott Hotels, AC Hotels by Marriott, Delta Hotels, Moxy en Tribute Portfolio.