Erik en Julien van Loo halen Foodshed uit Foodhallen Rotterdam

Erik en Julien van Loo halen Foodshed uit Foodhallen Rotterdam

Erik en Julien van Loo (Parkheuvel**) halen hun streetfood-concept Foodshed uit de Foodhallen in Rotterdam. Ze stoppen er niet mee, maar gaan op zoek naar een andere locatie.

Foodshed van Erik en Julien van Loo vormde een van de grootste stands in de Foodhallen in Rotterdam, in Pakhuismeesteren op de Kop van Zuid.

Gasten konden rondom de ‘keuken’ zitten om van de gerechtjes van vader Erik en zoon Julien van Loo te genieten. Ongeveer veertig barkrukken telde de stand van Foodshed.

Foodshed van Erik en Julien van Loo
Foodshed Rotterdam

‘Foodshed stopt niet, maar we willen uitbreiden op een andere locatie, waar we onze gasten kunnen bedienen zoals we gasten wíllen bedienen.’

'Niet te ingewikkeld'

In een interview met vader en zoon Van Loo dat Misset Horeca eind 2018 had, vertelden de chefs al een beetje te worstelen met de invulling van het concept. Destijds lieten ze weten dat het ‘best oké’ ging, maar dat ze het zichzelf te moeilijk maakten. ‘We hielden rekening met elke gast. Vegetarisch. Geloof. Maar mensen snapten het niet. Het was te ingewikkeld. We gaan het eenvoudiger maken.’

Ze voegden ‘gastro bites’ aan de naam toe. ‘Foodshed wordt Foodshed gastro bites. Carpaccio, steak tartare. Dat zijn de dingen die iedereen eet. Geen spareribs van lam, want de gast vindt €11 te duur. Het is vooral een kroeg waar je ook kunt eten. En zo moet ons aanbod mee-veranderen.’

Het boek Rotterdams Straatvoer van Erik van Loo vormde bij de start de inspiratiebron voor de chefs. Met gerechten als kreeftenworstjes op boterpuntjes, ravioli van linzen, een bonbon van rundvlees met aardappelsalade en pulled pork.

Foodhallen Rotterdam

Foodhallen Rotterdam telt 15 lokale standhouders. Net als in Amsterdam is de bar centraal en deze wordt geëxploiteerd door de eigenaren. Het Pakhuismeesteren in Rotterdam werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen op te slaan. Nu het gebouw door de komst van Foodhallen in 2018 van een dreigende sloop gered is, vervult het haar oorspronkelijke functie weer: verzamelplek van eten.