Belgische restaurants die foie gras serveren online belaagd

Belgische restaurants die foie gras serveren online belaagd
Foie gras op bord (archief Misset Horeca)

Zeker tien restaurants in België die foie gras serveren, zijn online belaagd. Ze kregen onder meer te maken met negatieve recensies en haatmails, zo melden Belgische kranten.

Een van de online belaagde restaurants is Phare de Vie in Brugge. Ondernemer Ludwig de Langhe was afgelopen weekend ontzettend druk met de honderden negatieve reacties op social media zoals Facebook.  ‘Ik heb respect voor mensen die ergens voor vechten, maar niet op deze manier’, aldus De Langhe.

Ook andere restaurants in België kregen te maken met dezelfde praktijken. Het zijn restaurants die hun foie gras allemaal inkopen bij Bekegemse Foie Gras. Dit bedrijf werd op 9 november belaagd door activisten van Animal Resistance. 190 dieren stierven als gevolg van de inval.

Restauranthouder De Langhe: ‘Wij zijn elke dag druk in de weer om het beste van onszelf te geven met verse en kwaliteitsvolle producten. We staan achter het bedrijf in Bekegem, waar met respect wordt gewerkt.’ Via Facebook kreeg zijn restaurants tot wel 20 negatieve recensies per uur. Ook de mailbox stroomde vol. Gelukkig krijgt het restaurant ook veel bijval van gasten die het voor de chef en zijn team opnemen.

Restaurants froie gras

Die dierenrechtenorganisatie viel vorige week ook binnen bij een sterrenrestaurant dat foie gras serveert. De organisatie ontkent betrokkenheid bij de campagnes op social media. ‘Of wij verantwoordelijkheid dragen? Dat is een groot woord. We proberen enkel het dierenleed aan te kaarten’, klinkt het.

Belangenvereniging Horeca Vlaanderen spreekt van broodroof en overweegt gerechtelijke stappen.

Het dwang-voederen van dieren wordt in België vanaf 2023 verboden.