Nieuwe general manager voor nhow Amsterdam RAI

Nieuwe general manager voor nhow Amsterdam RAI
Foto: Owen Billcliffe Photography

Remco Gerritsen is na twee maanden alweer weg als general manager bij het nog te openen nhow Amsterdam RAI. Zijn functie is overgenomen door Hermann Spatt. Spatt was in juli gestart als general manager van nhow Londen is, dat in januari open gaat. Dat hotel verlaat hij nu voor Amsterdam.

Afgelopen week konden medewerkers van NH Hotel Group én potentiële medewerkers van het nieuwe hotel, dat in het eerste kwartaal 2020 opent, kennismaken met nhow Amsterdam RAI.

Het hotel krijgt 650 kamers en wordt daarmee het grootste nieuwgebouwde hotel van de Benelux. Ook noemt NH Hotel Group dit hotel het paradepaardje van lifestyle merk nhow. Het ontwerp werd gedaan door OMA, de bouw wordt gerealiseerd door COD en Being Development.

Remco Gerritsen werd begin september gepresenteerd als general manager. Gerritsen kwam over van Hotel Maritiem, dat door allerlei vertragingen nog ver van de komend jaar geplande opening is.

Tot Gerritsen aan boord kwam bij nhow Amsterdam RAI, werd het hotel-in-aanbouw aangestuurd door Natasja Heintz als pre-opening hotel manager.

Hermann Spatt, mister nhow

Per 1 november is Gerritsen alweer weg en is Hermann Spatt aangesteld als general manager.  Spatt was in juli dit jaar gestart als general manager van nhow Londen, dat op 2 januari de deuren opent. Dat hotel verlaat hij nu voor nhow Amsterdam RAI.

Spatt, geboren in Oostenrijk, gaf eerder vier jaar leiding aan nhow Rotterdam en vier jaar aan nhow Berlijn. Vanwege zijn ervaring met het merk, wordt Spatt binnen NH Hotel Group ook wel 'mister nhow' genoemd.

Dat Gerritsen en NH Hotel Gr0up alweer zo snel uit elkaar gaan, ligt volgens een woordvoerder van de hotelgroep aan een verschil van inzicht over de invulling van het merk nhow. 'Dat is niet erg, zulke dingen gebeuren nou eenmaal. Maar we zijn heel blij dat we de best denkbare opvolger hebben gevonden in mister nhow.'

Zijn overstap van Londen naar Amsterdam ging nogal plotseling, laat Spatt weten. 'Ik werd gevraagd, en twee dagen later stond ik in Amsterdam. In totaal heb ik in vier dagen zoveel mogelijk van de beschikbare informatie gelezen: contracten, bouwtekeningen, businessplannen, alles. Het scheelt dat NH in Amsterdam marktleider is, we hebben veel cijfers over de hotelmarkt hier. En ik ken de Nederlandse hotellerie van mijn tijn in Rotterdam. Nhow Amsterdam RAI is ons grootste hotel, als ik een project als dit overneem, wil ik alles weten.'

Crew Fest

Om het juiste personeel te vinden met de gastvrije nhow attitude, opende nhow Amsterdam RAI op 11 november 2019 speciaal haar deuren voor een rondleiding als onderdeel van het nhow Crew Fest.

300 geïnteresseerden schreven zich vooraf in via de speciale website. Ze waren in de gelegenheid om kennis te maken met het gebouw, de nhow merkervaring, de toekomstige collega’s en de beschikbare vacatures. Zo was er een cocktailpresentatie geïnspireerd op de zes windstreken, kon men speeddaten met het nhow team en was er een food demonstratie gebaseerd op de fusion gerechten.

Het event werd gehost bij het naastgelegen Strandzuid. General Manager nhow Amsterdam RAI Hermann Spatt verzorgde de meet & greet met de high potentials waarvan de gelukkigen met een getekend contract de deur uitliepen. nhow Amsterdam RAI opent haar deuren aan het begin van 2020.

'Het onboarden van de crew voor ons hotel is zeer succesvol gestart. Wij kijken er nu al naar uit om samen met onze creatieve, internationale en service-gerichte crew al onze gasten te verwelkomen’, aldus Spatt.