Team Felix aangevuld met maître en sommelier

Team Felix aangevuld met maître en sommelier

Sander van Loenen Martinet wordt de nieuwe maître d' van Restaurant Felix in Amsterdam. Saskia Smeenk wordt er de sommelier. Beiden hebben jarenlange ervaring in Hotel Okura.

Restaurant Felix, is gehuisvest in het compleet gerenoveerde cultuurhuis Felix Meritis. Begin 2020 zal het restaurant zijn deuren openen. Na 7 jaar bij Hotel Okura te hebben gewerkt en twee jaar verantwoordelijk te zijn geweest voor het totaalconcept van De Belhamel heeft Sander Van Loenen Martinet de kans aangegrepen om zijn eigen team te gaan neerzetten.

Met verschillende Michelinsterren-zaken op haar CV, zoals het Amstel Hotel en Vermeer, weet Saskia Smeenk het sommeliers vak op Michelin-niveau toe te passen.

CV Saskia Smeenk

Na een verscheidenheid aan opleidingen leerde ze bij Yamazato* in Hotel Okura haar wijn-visie te verbreden met andere invloeden van de wereld. Smeenk zal, in overleg met chef Floris van Straalen (voormalig Envy) en Maître d’ Sander van Loenen Martinet een eigenwijze wijnkaart neer gaan zetten. Er zullen wijnen op de kaart staan uit alle uithoeken van de wereld, met bijzondere aandacht voor biodynamische en organische wijnen. Naast de reguliere wijnen, zullen er ook versterkte wijnen geschonken worden bij Restaurant Felix. Wijnstijlen zoals de Sherry en Madeira, maar ook sake of spirits passen in dat plaatje.

Over Sander van Loenen Martinet

New Dutch Cuisine staat centraal voor Restaurant Felix. Bestaande Nederlandse producten in een nieuw jasje gestoken, zorgen voor een verfrissende blik op de Nederlandse keuken. Van Loenen Martinet wil diezelfde blik gebruiken om passie en leergierigheid uit te lichten in de bediening, door op zoek te blijven naar nieuwe manieren om de gast te blijven verrassen.

Van Loenen Martinet verhuisde in 2010 naar Amsterdam. Hij kreeg de unieke kans om zijn afstudeerstage bij Ciel Blue** te voldoen. Met zijn hotelschool diploma op zak besloot hij zijn carrière voort te zetten in het Hotel Okura, waar hij op Michelinsterren-niveau zowel sommelier als assistent service manager is geweest. Van Loenen Martinet: ‘Nu heb ik vanaf de basis meegedacht en gewerkt. Na jaren ervaring onder de hoede van leermeesters, ga ik nu mijn eigen visie uitwerken.' Het vak maître d’ wordt onderscheidend bij restaurant Felix door kennis en visie van de keuken en bediening als één team uit te dragen. 'Het wordt een dynamisch proces met een blijvende wisselwerking van inzicht en ambitie van keuken en restaurant.