Twee hoogste nieuwe binnenkomers in GaultMillau gids 2020

Twee hoogste nieuwe binnenkomers in GaultMillau gids 2020

In de GaultMillau gids voor 2020 komen twee restaurants ex aequo als hoogste nieuwe binnen. Het gaat om De Nieuwe Winkel in Nijmegen en Codium in Goes.

De categorie hoogste binnenkomer (vorig jaar Restaurant 212 met 17,5 punten) was dit jaar zeer begeerd want er is een ex-aequo. Codium uit Goes en De Nieuwe Winkel uit Nijmegen delen de overwinning in deze categorie.

De Nieuwe Winkel kreeg ook de award voor Beste Groentegerecht 2020. Daarnaast bezorgden constante kwaliteit en het innoverend karakter van de bereidingen van Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel ook de score van de hoogste nieuwe binnenkomer van het Jaar.

botanische gastronomie
Emile van der Staak van De Nieuwe Winkel. 

Deze plek deelt Emile van der Staak met Wouter Kik en Jean-Luc Etienne, de eigenaren van Codium uit Goes. Zij renoveerden een charmant gebouw en maakten er een stijlvol en tijdloos geheel van. Een van de muren heeft een typische groene kleur, de kleur van codium: het favoriete zeewier van de chef. Codium komt terug in het logo en in verschillende bereidingen en functioneert dan ook als de rode draad van het restaurant. Naast het wier kunnen we ook de ervaring en zucht naar perfectie als leidraad van het verhaal noemen.

Codium Goes
Wouter Kik en Jean Luc Etienne van Codium

De GaultMillau gids voor 2020 is maandag 2 december 2019 gepresenteerd in de Kromhouthal in Amsterdam.