Zarzo in Eindhoven heeft GaultMillau Wijnkaart van Jaar 2020

Zarzo in Eindhoven heeft GaultMillau Wijnkaart van Jaar 2020

Zarzo in Eindhoven is volgens GaultMillau het restaurant met de Wijnkaart van het Jaar. Vooral omdat de kaart moois biedt voor kenners, maar ook voor gasten die wijnen willen leren en ontdekken.

De jury meldt over deze award: 'Voor een wijnliefhebber is door een goede wijnkaart bladeren een sacraal moment. Pagina na pagina wegdromen bij mooie wijnen die je wilt drinken of waaraan je goede herinneringen hebt. De wijnkaart geeft ook een inkijk in de ziel van degene die de kaart samenstelde. Zie het als een eigen taal waarin wijnliefhebbers met elkaar communiceren. Goede wijnen aankopen en deze omlijsten kan iedereen, een topwijnkaart maken vraagt om talent. We hebben hier te maken met een kaart die alles biedt. Het té jonge geweld wordt vermeld maar is nog niet te koop en de rijke jaargangen creëren diepte naast de jonge wijnen. En dat voor elke portemonnee. Een natte droom voor mensen die alles kennen maar vooral voor gasten die willen leren en ontdekken. Adrian Zarzo, van het gelijknamige restaurant in Eindhoven, heeft zo’n kaart en dit is voor ons de Wijnkaart van het Jaar 2020.

Over Adrian Zarzo Habraken

Adrian Zarzo Habraken opende samen met zakelijk partner Sunny Devens in Eindhoven Sun by Zarzo en Bodega by Zarzo. Twee zaken die samen een centrale keuken delen. De twee ondernemers zijn ieder al voor de helft eigenaar van Valenzia in Eindhoven (Bib Gourmand) en Adrian Zarzo Habraken heeft daarnaast in dezelfde stad restaurant Zarzo, bekroond met een Michelinster.