Sione Götte wordt COO van Xelat Recrea

Sione Götte wordt COO van Xelat Recrea

Sione Götte keert per 1 januari 2020, na een uitstap van bijna een jaar naar Sandton Chateau De Raay, terug bij Xelat in de functie van Chief Operations Officer van Xelat Recrea, de moedermaatschappij van de Maastrichtse hotels van de groep. Tot februari 2019 was ze general manager van Derlon Hotel van Xelat.

In haar nieuwe functie wordt Sione Götte als Chief Operations Officer (COO) niet alleen verantwoordelijk voor hotel Derlon, maar ook voor de ontwikkeling van het te openen vijfsterrenhotel in het voormalige LIOF-pand aan de Boschstraat in Maastricht.

Grand Hotel Maastricht, waarvan de bouw begin volgend jaar van start gaat, wordt een luxueus hotel met 55 kamers-en-suites, meerdere salons, restaurant en een schoonheidssalon. Xelat-eigenaar Benoit Wesly kocht het pand in 2017 al aan, maar door vertragingen in onder meer het vergunningentraject kreeg de Maastrichtse hotelier pas in april dit jaar daadwerkelijk groen licht voor zijn plannen.

Sione Götte was tot februari 2019 general manager van Derlon Hotel, een functie die ze zes jaar vervulde. Ze maakte de overstap naar Sandton Chateau De Raay in Baarlo, waar ze ook general manager werd. Nu keert ze dus terug bij Xelat. De functie van general manager bij Derlon Hotel wordt sinds haar vertrek vervuld door Sebas ten Tije.

Algemeen directeur van Xelat Recrea, onderdeel van Xelat Group en moederbedrijf van Derlon Hotel en Grand Hotel Maastricht Edward Lemmens is verheugd over de terugkeer van Sione Götte: ‘de ruime (internationale) ervaring van Sione Götte in de hotelsector, in combinatie met haar strategische visie en kwaliteiten op het gebied van leiderschap en teammanagement, zijn bepalend geweest voor deze keuze. Met deze benoeming beogen wij samen de groei van deze twee prachtige bedrijven verder te stimuleren.’

‘Met de bouw van Grand Hotel Maastricht zal er een nieuwe fase in het strategisch plan aanbreken waar ik mij met vastberadenheid, verantwoordelijkheid en volledige inzet voor de onderneming, haar aandeelhouders en werknemers op zal toeleggen’, aldus Götte.

In 2020 bestaat Derlon Hotel 150 jaar. Dat hotel beschikt over 50 kamers & suites, restaurant, champagnelounge, terras en museumkelder Via Belgica.