nieuws

Sprong in realisatie Grand Hotel Maastricht van Benoit Wesly

Hotel 1931

Sprong in realisatie Grand Hotel Maastricht van Benoit Wesly
Benoit Wesly (archiefbeeld Misset Horeca)

Benoit Wesly kan eindelijk aan de slag met de realisatie van ‘zijn’ Grand Hotel Maastricht. Hij kocht in 2017 al een pand en maakte grootste plannen voor een nieuwe, luxe hotel in Maastricht met 55 kamers.

De bekende Maastrichtenaar Benoit Wesly heeft met zijn Xelat-groep bijvoorbeeld ook het Derlon-hotel in de stad. In totaal heeft Xelat vijf horecabedrijven met en omzet (2018) van een dikke 13 miljoen euro.

Begin deze maand kreeg Benoit Wesly hij akkoord van de gemeente, met een aantal beperkende voorwaarden. Wesley wil van het voormalige Liof-kantoor aan de Boschstraat een vijfsterrenhotel maken met 55 kamers. De goedkeuring is voor Wesly een zakelijk hoogtepunt, zo geeft hij aan bij de opgave voor de Misset Horeca Top 100  Grootste Bedrijven en Merken. Tegelijk noemt hij de trage afhandeling als dieptepunt. ‘De tijdsduur van de procedure vergunningen Grand Hotel Maastricht…’

Benoit Wesly

Begin 19e eeuw zat in het kantoorpand al Hotel Du Levrier .

Het duurde twee jaar voor het plan door de welstandscommissie kwam, want die had grote moeite met te hoge nieuwbouw aan de achterzijde. Door het binnenterrein te verlagen werd de impasse doorbroken. Wel is de welstandscommissie ook nu nog in overleg met architect Roel Graven over het precieze uiterlijk van nieuwbouw aan de Batterijstraat, waarvoor drie bestaande panden wijken.

Wesly moet aan twee voorwaarden voldoen. De gemeente eist binnen drie maanden na de definitieve vergunning een vijfjarig akkoord met Leading Hotels of the World en daarnaast moet hij een langdurig contract overleggen met Q-Park voor parkeerplekken in garage Mosae Forum.

Na het akkoord van de gemeenteraad in Maastricht komt het hotelplan nu ter inzage te liggen.

Een general manager is al aangetrokken: Sebas ten Tije. Hij heeft nu al Derlon Hotel Maastricht onder zich. Ten Tije heeft ruime ervaring in het topsegment van de hotellerie in binnen- en buitenland. Hij is onder meer werkzaam geweest bij Four Seasons Hotels & Resorts, Shangri-La Hotel Vancouver, The Berkely in Londen en Hotel de L’Europe Amsterdam en lid van Leading Hotels of the World in de functie van director of rooms.

Het nieuwe Grand Hotel zal toetreden tot Leading Hotels of the World.


 

Reageer op dit artikel