Wat is de favoriete betaalmethode in de horeca?

Wat is de favoriete betaalmethode in de horeca?

Als ondernemer wil je natuurlijk dat je gasten altijd kunnen betalen. Daarom is het belangrijk alle betaalmethoden aan te bieden. Maar wat is nu de favoriete betaalmethode in de horeca? En welke betaaloplossing is favoriet in jouw branche?

CCV heeft meer dan 137.000 ondernemers als klant. We hebben daarom ook veel inzicht in het betaalgedrag van de horecagast. Wij zetten de laatste betaalfacts voor je op een rijtje zodat jij het nieuwe jaar goed kunt beginnen.

Contactloos betalen

Het aantal contactloze betalingen ligt hoog in de horeca. Gemiddeld betaalde 69% van alle gasten contactloos afgelopen jaar. Er is wel een duidelijk verschil te zien tussen de verschillende soorten horeca. Contactloos betalen is het meest populair in cafés, fastfoodrestaurants en eventcatering. In hotels kiest de helft van de gasten toch liever voor een andere manier van betalen zoals cash of creditcard. Maar over het algemeen kunnen we zeggen: contactloos betalen is de grote favoriet.

Fun fact: wanneer er contactloos betaald wordt is het gemiddelde bedrag een stuk lager (€ 32,18) dan wanneer er niet contactloos afgerekend wordt (€ 50,95).

CCV-Nederland-bethaalmethode-horeca-2Pinnen, yes please

Minder cash in de kassa is altijd fijn. Vooral als je ziet wat het gemiddelde pinbedrag in 2019 was, ruim € 40,-. Grotere bedragen worden sneller gepind. Waar contactloos betalen in hotels minder gebruikt wordt, is het pinbedrag in deze branche het hoogste (>€ 90,-). In fastfoodrestaurants rekenen gasten gemiddeld het laagste pinbedrag af (<€ 20,-). Wist je dat in de branches restaurants, cafés en fastfoodrestaurants de meeste pinbetalingen per maand plaatsvinden?

Populairste betaalautomaat in de horeca

Of je nu gasten aan de bar hebt, op het terras of op een event. In de horeca wil je dat je gasten overal kunnen betalen. Daarom kiest meer dan de helft van onze horecaklanten voor de CCV Mobile, dé mobiele betaalautomaat van CCV. Na de mobiele pinautomaat is de CCV Smart favoriet. Deze betaaloplossing kun je eenvoudig koppelen aan een kassasysteem. En hij heeft een aparte pinautomaat voor gasten. De derde plek wordt ingenomen door de CCV Budget. De Budget is voordelig en eenvoudig in gebruik voor zowel de ondernemer als de gast.

Mobiele betaalautomaat favoriet

In alle branches is de mobiele betaalautomaat favoriet. Behalve in fastfoodrestaurants, ijssalons en eetkramen. Daar kiest de ondernemer vaker voor de Smart oplossing met een betaalautomaat voor jou en de gast aan elkaar gekoppeld. Pinbetalingen veilig op je rekening Als ondernemer wil je focus op jouw horecazaak.

Jouw betalingsverkeer moet daarom goed en efficiënt geregeld zijn. Je wil natuurlijk dat je pintransacties op je rekening komen. Met een pinbetaling verwerkingscontract (PF) zorg je ervoor dat alle pinbetalingen van je pinautomaat zorgeloos en geautomatiseerd in een veilige omgeving wordt afgehandeld. Bij CCV regelen we dat de voltooide pinbetalingen de eerstvolgende werkdag op jouw zakelijke rekening verschijnen.

Is jouw onderneming klaar voor 2020?

Uit ons onderzoek eerder dit jaar bleek dat 59% van de ondernemers zich niet klaar voelt voor de toekomst in betalen. Ondernemers vinden het steeds lastiger om wegwijs te worden in de betaalwereld, doordat dit steeds complexer wordt. Door toenemend aantal technologieën, meer wet- en regelgeving, nieuwe mogelijkheden en meer aanbieders van verschillende betaalschema’s, zal deze complexiteit alleen maar toenemen.

Wees voorbereid op het terrasseizoen en laat je goed informeren over welke betaaloplossing past bij jouw zaak. Kom naar onze stand 01.405 op de Horecava!

Dit artikel is gesponsord door CCV Nederland