Herman Hell neemt Zalmhuis over en heropent begin februari

Herman Hell neemt Zalmhuis over en heropent begin februari

Het Zalmhuis aan de Rotterdamse Maas sluit per 6 januari zijn deuren. Volgens nieuwe eigenaar Herman Hell, voor een veelbelovende metamorfose. 'We kijken ernaar uit om deze legendarische locatie terug op de kaart te zetten.'

Het Zalmhuis zal een maand lang dicht gaan terwijl er gewerkt wordt aan een nieuw concept. Tot welke resultaten de metamorfose leidt wordt nog even geheim gehouden. Op woensdag 5 februari vindt de grote onthulling plaats, gevolgd door een 5-daags evenement om de heropening te vieren.

De verbouwing van Het Zalmhuis is het initiatief van de nieuwe eigenaar Herman Hell. De Rotterdamse ondernemer achter de Hells Kitchen Horeca Groep won in 2019 met café Sijf de Café Top 100 en werd verkozen tot meest markante horecaondernemer van Zuid-Holland. Hell: 'We kijken ernaar uit om deze legendarische locatie terug op de kaart te zetten.'

Terras Top 100-winnaar

Chef-kok Lars Litz, winnaar van het televisieprogramma ‘Herman zoekt Chef’, draagt de verantwoordelijkheid voor het vernieuwen van de kaart. De nieuwe signature dish symbool staan voor het vernieuwde restaurant. Het Zalmhuis deelt een tip van de sluier: het gerecht wordt bereid met de beste zalm ter wereld.

In 1875 diende het terrein van Het Zalmhuis als markt voor de grootste zalmafslag van Nederland. Dankzij het groeiende publiek werd er in 1905 een nieuw paviljoen gebouwd, op stalen kolommen boven het water. De eerste grondslagen van Het Zalmhuis waren een feit. In 2008 was Het Zalmhuis de winnaar van de eerste editie van de Terras Top 100. Om het monumentale gebouw een iconische uitstraling te geven die het volgens de nieuwe eigenaar verdient, wordt ook het interieur in een eigentijds jasje gestoken.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.