Best Western Hotel Gouda opent voor Leger des Heils

Best Western Hotel Gouda opent voor Leger des Heils

Het Best Western Hotel Gouda gaat dienst doen als opvanglocatie voor het Leger des Heils. Het hotel is tijdelijk volledig ter beschikking gesteld aan de gemeente en blijft tot nader order gesloten voor andere gasten.

De huidige nachtopvang in Gouda voldoet niet aan de richtlijnen van het RIVM en daarom verhuizen de ‘bewoners’ naar het hotel. Het gaat om 25 tot 30 cliënten.

Zo heeft weer een Nederlands hotel door de huidige omstandigheden een andere invulling gekregen. Divers hotels verhuren nu kamers als (rustige) werkplek. Ook zijn er hotels die beschikbaar zijn voor de zorg. Dit gebeurt bijvoorbeeld bij Van der Valk in Urmond of bij  Van der Valk Theaterhotel Oranjerie in Roermond.

Meer hotels worden ingezet om de belasting voor de reguliere zorg te verminderen. Zo zijn bij Van der Valk in Uden drie kamers ingericht als verloskamer. Op die manier wordt het Brabantse ziekenhuis Bernhoven ontlast.

Best Western Hotel Gouda

In Gouda zijn ondernemers, inwoners en maatschappelijke organisaties hard bezig een helpende hand te bieden in de strijd tegen het corona-virus. Het Best Western Hotel gaf bij de gemeente aan hun diensten te willen aanbieden.

Het Best Western Plus City Hotel Gouda sloot op 16 maart zijn deuren vanwege de gevolgen van de corona-crisis. Eigenaren Titus Stoelinga en Marcel Rutten: ‘Wij zijn blij de helpende hand te kunnen bieden,’ zeggen ze tegenover lokale media.

‘Ons pand heeft nu een bestemming waarmee we ook maatschappelijk gezien een steentje bijdragen. Het hotel is tijdelijk volledig ter beschikking gesteld aan de gemeente en blijft tot nader order gesloten voor andere gasten. Zodra de maatregelen rondom het virus worden opgeheven, zullen we het hotel weer openstellen voor onze reguliere gasten.’

Het hotel biedt de faciliteiten die voldoen aan de veiligheidsvoorschriften van RIVM. Samen met het hotel, het Leger des Heils en maatschappelijke organisatie REAKT heeft de gemeente afspraken gemaakt over de kosten en concrete uitvoering.

REAKT en het Leger des Heils regelen de begeleiding in het hotel.

>> Verhalen van horecaondernemers in coronatijd