Hotel Pincoffs maakt 'kindervrije werkplekken' van hotelkamers

Hotel Pincoffs maakt 'kindervrije werkplekken' van hotelkamers

Hotel Pincoffs in Rotterdam bouwt haar kamers tijdelijk om tot een centrum voor thuiswerkers die eigenlijk niet thuis kunnen werken. De kamers bieden: afwezigheid van sociale contacten, een ruim bureau, snelle wifi, een eigen muzieksysteem, koffie- en theefaciliteiten en de mogelijkheid te bestellen via room service.

Net als veel andere hotels kampt Pincoffs met veel annuleringen als gevolg van de coronauitbraak. Nu het reisverkeer tot een minimum wordt beperkt, lopen de boekingen snel terug. Het hotelteam gaat echter niet bij de pakken neerzitten en heeft een nieuwe invulling bedacht voor de bijzonder gerieflijke suites.

'Op dit moment worden veel werknemers gedwongen om thuis te werken, maar dat is niet altijd de meest comfortabele plek’, aldus hotelmanager Marjolein van Asperen. 'Ik zie dat overal om mij heen. Vrienden proberen zich thuis af te sluiten en hun werk te doen, maar dat is best lastig nu de kinderen thuis zijn. Veel van de flexibele werkplekken in de stad zijn dicht. Mensen zoeken een rustige plek met snelle wifi en wij hebben flink wat lege kamers in de aanbieding dus nu hebben we een nieuw arrangement bedacht waarbij de kamers gehuurd kunnen worden per dagdeel.'

De kamers en suites van Pincoffs hebben normaal gesproken prijzen tussen de 125 en de 325 euro, maar kunnen nu voor enkele uren gehuurd worden als werkplek. 'Voor een dagdeel is het 45 euro inclusief koffie, thee en water op de kamer’, vertelt Van Asperen. 'Voor een hele dag tot uiterlijk 6 uur ’s avonds is het 75 euro. De prijs geldt voor 1 persoon want het gaat om een individuele reservering.’

Gasten die willen overnachten en dus op een reguliere manier gebruik willen maken van de kamers, betalen de gewone tarieven, maar ook die zijn aanzienlijk lager dan normaal voor de tijd van het jaar.