Oedipus wint Bier Arend 2020; 'Zij voegen wat extra's toe'

Oedipus wint Bier Arend 2020; 'Zij voegen wat extra's toe'
Peter van der Arend (l) met drie van de vier oprichters van Oedipus. Vlnr: Rick Nelson, Sander Nederveen en Paul Brouwer.

De Bier Arend 2020 is gewonnen door Oedipus Brewing. De prijs, een initiatief van bierman Peter van der Arend, wordt jaarlijks uitgereikt aan een bierpartij die naast goed bier ook 'iets extra's toevoegt aan de branche'. 'Wat dat betreft komt deze prijs hen meer dan toe.'

De verbinding tussen cultuur en bier heeft Oedipus de Bier Arend 2020 doen toekomen, legt initiator Peter van der Arend uit.

'Vooral hun werk om bier te combineren met cultuur en het bereiken van een nieuwe en jongere doelgroep.' Dit begon volgens Van der Arend al toen drie van de vier oprichters in zijn American BeerBar BeerTemple werkte.'

De Bier Arend is zondag 12 juli overhandigd aan Sander Coenraads Nederveen (brouwer), Paul Brouwer (verkoop) en Rick Nelson (mede-oprichter en inmiddels niet meer werkzaam bij Oedipus), tijdens het jubileumfeest van 20 jaar Arendsnest.

Mede-oprichter Alex Mager en ceo Tristan Spits waren verhinderd.

Bier Arend 2020 voor Oedipus BrewingDe Bier Arend

De Bier Arend is een onderscheiding die door Peter van der Arend in 2019 in het leven is geroepen. Jaarlijks wordt deze uitgereikt aan een bedrijf of een persoon vanwege diens bijdrage aan de bierwereld. De eerste is woensdag 22 februari 2019 uitgereikt aan SNAB Bierbrouwers.

SNAB ontving deze prijs in het bijzonder voor een van hun bieren, de SNAB Pale Ale. Peter van der Arend: ‘Dit bier was ten tijde van zijn introductie uniek in Europa. Geïnspireerd door de hoppige en aromatische bieren van de Amerikaanse westkust.’

Over Oedipus

Sander Coenraads Nederveen, Paul Brouwer, Rick Nelson en Alex Mager - later aangevuld met huidig ceo Tristan Spits- richtte in 2011 Oedipus Brewing op. Sander, Paul en Rick kenden elkaar omdat ze samen werkten in de BeerTemple van Peter van der Arend.

Oedipus
De mannen achter Oedipus: Sander Coenraads Nederveen, Paul Brouwer, Rick Nelson, Tristan Spits en Alex Mager.

Sinds 2015 heeft Oedipus een eigen brouwerij in Amsterdam-Noord met een eigen proeflokaal. Momenteel zij de bierbrouwers bezig met de ontwikkeling van hun Oedipus Galaxy. Dit plan omvat onder meer een boerderij (waar gebrouwen wordt), een Brewclub en een nieuwe bar. Om dit te realiseren deden de Amsterdammers in 2019 een deel van de aandelen over aan biergigant Heineken.