Twee nieuwe leden restaurantvereniging JRE

Twee nieuwe leden restaurantvereniging JRE

Restaurantvereniging JRE krijgt twee nieuwe leden. De twee nieuwe restaurants van JRE - onder voorzitterschap van Marko Karelse van Villa La Ruche in Voorburg - treden toe met ingang van 1 augustus 2020.

Chef Marko Karelse weet het zelf nog als de dag van gisteren dat hij gevraagd werd om lid te worden van de JRE. ‘Het was voor mij een enorme eer en erkenning dat ik mocht toetreden tot de club. Ik was zo trots als een pauw en ben er nog steeds enorm trots op dat ik tot deze club behoor. Inmiddels ben ik 8 jaar lid en zelfs voorzitter.’

De restaurants die in augustus toetreden tot de JRE zijn Ledeboer in Almelo (Rick Blanken) en Restaurant Eden in Valkenswaard (Robin Groos en Herman Cooijmans).

Karelse: ‘Als jonge ondernemer kom je vaak kwesties tegen in je bedrijf die dikwijls helemaal niets met koken te maken hebben. Op zo’n moment heb je behoefte aan een betrouwbare sparringpartner en dat zijn onze leden.

Restaurant Eden - Valkenswaard

restaurant Eden valkenswaard
Restaurant Eden, Valkenswaard

Restaurant Eden staat voor gastvrijheid, gastronomie en beleving. Wij prikkelen onze gasten met uitgesproken smaken en een onmiskenbare presentatie van de gerechten. Uit onze keuken komen alleen de meest verse producten. Ons concept is toegankelijk, maar we gaan wel voor de beste kwaliteit,’ zeggen chef Cooijmans en gastheer Groos over hun eigen zaak. ‘We vinden het belangrijk dat onze gasten zich op hun gemak voelen.’

Herman Cooijmans en en Robin Groos werkten samen bij Hostellerie Vangaelen in Heeze en gingen daarna hun eigen weg. Cooijmans gaf in 2017 leiding aan de keuken van restaurant Juliana in Valkenburg toen het door Michelin werd bekroond met een Bib Gourmand en de laatste werkgever van Groos was restaurant Sabero in Roermond van Sonja en Nico Boreas. Restaurant Eden is in januari 2019 geopend. Meer zien?

Restaurants in 15 landen

De JRE is een internationale restaurantvereniging van jonge restaurateurs die hun talent en passie voor gastronomie delen met gelijkgestemden. De vereniging telt meer dan 350 restaurants en 160 hotels verspreid over 15 landen: België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Kroatië, Luxemburg, Nederland, Oostenrijk, Polen, Slovenië, Spanje, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk

Restaurant Ledeboer - Almelo

Restaurant Ledeboer Almelo
Restaurant Ledeboer, Almelo

‘Je zou bijna een beetje drempelvrees krijgen als je het pand van Ledeboer ziet. Zo statig is het voormalige bankgebouw. Maar binnen is de sfeer relaxed. Het pand uit 1909 was ooit het hoofdkantoor van bankiershuis Ledeboer. Die grandeur straalt het aan de buitenkant zeker nog uit. Binnen is de oude sfeer gebleven, maar gemixt met invloeden van nu. Het resultaat: een ruimte waar iedereen zich thuis kan voelen.

Patron cuisinier Rick Blanken heeft bewezen dat culinaire kwaliteit en een relaxte sfeer zeker samengaan: een half jaar na de opening sleepte het restaurant een Bib-Gourmand in de wacht.

Rick Blanken: ‘Qua smaak heb ik veel geleerd van Raymond Prinsen, het organiseren van Lars van Galen, hard werken en mentaliteit van Arjan Schepers en creativiteit van Omar Dahak.’ Sinds 2017 is Blanken chef-kok en mede-eigenaar van Ledeboer.

Toelatingseisen JRE

  • leeftijd tussen de 23 en 42 jaar
  • u bent eigenaar van een restaurant
  • het restaurant is opgenomen in meerdere nationale en/of internationale gidsen
  • wordt aanbevolen door minimaal twee leden van de organisatie
  • gemotiveerd en bereid zich actief in te zetten voor JRE
  • draagt de filosofie ‘Never-ending Passion’ uit
  • handelt in overeenstemming met de statuten en regels van de organisatie