IHMG verandert naam in Pillows en neemt afscheid van het merk Sandton

IHMG verandert naam in Pillows en neemt afscheid van het merk Sandton
Loes Dingemans. Foto: Bert Jansen

International Hotel Management Group (IHMG) voert veranderingen door in de organisatie. De naam van het bedrijf wordt gewijzigd in Pillows en ook wordt afscheid genomen van het merk Sandton. Dat laat ceo Loes Dingemans weten in een interview met Misset Hotel.

Een van de eerste dingen die Loes Dingemans zag nadat ze in juli 2018 aantrad als ceo, was een versnipperde groep die onder drie vlaggen opereerde: IHMG, Pillows en Sandton. Al vrij snel wist ze: dit is niet slim, dit kan beter.

‘Ik geloof in aandacht en focus. Wie kiest, wordt gekozen. Dus werd de strategie: we gaan door met één merk: Pillows. En dan is het logisch de holding ook die naam te geven’, zegt ze in een interview met Misset Hotel. ‘We gaan als bedrijf verder onder de naam Pillows en zullen ons ook volledig focussen op dat hotelmerk. Alle hotels die we blijven doen, zullen onder de vlag van Pillows vallen.’

Einde aan naam Sandton

Hiermee komt ook een eind aan de naam Sandton. Want kiezen voor het één betekent volgens Dingemans automatisch afscheid van het ander. Het afgelopen jaar is goed naar de portfolio van Sandton gekeken.

‘Enkele hotels konden na een verbouwing door als Pillows, bij twee van de bestaande Sandton hotels zijn we van mening dat die niet de omstandigheden hebben om aan de standaarden van Pillows te voldoen, of dat het een te grote investering zou vragen om ze naar dat niveau te tillen.’

De hotels De Roskam in Rheden en Sandton Eindhoven staan beiden te koop. In het geval van De Roskam is het hotel na de coronasluiting niet meer geopend.

Zeven Pillows-hotels

Aan het eind van dit jaar heeft Pillows zeven hotels. Nu zijn er drie in België en drie in Nederland: Pillows Luxury Boutique Hotel Anna van den Vondel in Amsterdam was de eerste die in 2017 opende als Pillows nieuwe stijl. Later dat jaar volgde Pillows Grand Boutique Hotel Ter Borch in Zwolle. In juni 2020 werd Pillows Charme Hotel Château De Raay in Baarlo, Limburg, verbouwd en omgevormd van Sandton tot Pillows.

Later in 2020 wordt ook Pillows luxury Boutique Hotel Aan de IJssel in Deventer toegevoegd, het oude Sandton IJsselhotel. Ook bouwt Pillows al een tijd aan een tweede hotel in Amsterdam, Pillows Grand Boutique Hotel East Park aan het Oosterpark. Dat moet eind 2021 openen met 89 kamers, meetingzalen, een spa en twee restaurants.

Tweede hotel in Amsterdam

De plannen voor dat laatste hotel zijn iets gewijzigd sinds de eerste aankondigingen. Toen was nog sprake van opening in 2019 met 120 kamers. Het hotel wordt niet kleiner dan eerder bedacht, maar een aantal kamers is opgeofferd voor andere zaken, waaronder een grote ballroom, meetingzalen en twee restaurants.

Een fine dining restaurant op de eerste verdieping en een tweede restaurant direct aan het park, met een terras. 'Dat is easy going, brasserie-achtig waar je de hele dag terechtkunt', zegt Dingemans. 'Ook mensen met een kinderwagen die na een rondje park een kop koffie komen drinken.'

Ook komt er een grote living, alleen voor hotelgasten. 'We willen, juist in een drukke stad als Amsterdam, ook die oase van rust bieden. Daarom hebben we ook een locatie net buiten het drukke centrum gekozen.' Ook een aparte bar is later aan de tekeningen toegevoegd.

Door deze wijzigingen was het definitieve ontwerp een stuk later klaar. 'We wilden liever de opening uitstellen en het écht goed doen. Daarnaast kwamen we, toen er eenmaal werd gebouwd, ook van alles tegen. Zo werden er archeologische vondsten gedaan, dan lig je zo weken tot maanden stil. En het grondwaterprobleem waar Amsterdam mee kampt, speelde ons ook parten. De parkeergarage moest op een andere manier geconstrueerd worden om problemen met dat water tegen te gaan.'