Restaurants Olivijn, Joelia en In den Rustwat werken met Thuis uit Eten

Restaurants Olivijn, Joelia en In den Rustwat werken met Thuis uit Eten

Restaurants als Olivijn, Joelia, In den Rustwat, Ruby Rose, Bar Alt en Heeren van Slydregt hebben zich aangesloten bij Thuis uit Eten. Dit is een maaltijdbezorger die zich richt op het hogere segment.

Tijdens de coronacrisis gingen veel luxe restaurants gerechten bereiden voor thuis. Thuis uit eten richt zich alleen op deze culinaire restaurants en is actief in de regio’s Amsterdam, Haarlem, Utrecht en Rotterdam.

thuis uit eten

‘Voor wie geen zin heeft om zelf uren in de keuken te staan en graag wat exclusievers wil eten dan patat of een pizza zijn we gestart met het platform ‘Thuis uit Eten’, zegt initiatiefnemer Mathijs Heijting, eigenaar van marketingbureau Brands Love People.

‘Thuis uit Eten verzorgt het luxe gevoel van uit eten gaan, maar dan in eigen tuin of huiskamer. Een totaalbeleving van moment van bestellen tot de bezorging aan huis.

Wat kost het en wat krijg je er voor terug?

De kosten voor deelname aan Thuis uit Eten bedraagt €10 per bezorgdag - ongeacht het aantal orders – en 15% commissie per bestelling.

Wat krijg je daarvoor:

  • Promotie op het thuisuiteten.nl platform
  • Fotografie van de gerechten – eventueel ondersteund met filmpje van bereiding door de chef-kok
  • Administratieve afhandeling
  • Bezorging van de gerechten
  • Opslag gerechten in koeling en transport
  • Lokale en landelijke promotie van het platform
  • Geavanceerde data analyses en klanten belonen op basis van frequent bezorggedrag (loyalty programma)
  • Vergroten van de afzetmarkt voor de restaurants. In Utrecht eten van een restaurant uit Amsterdam bijvoorbeeld.
  • Conciërgeservice die dagelijks tot 20 uur bereikbaar is.

'Alleen eten bereiden'

Het bestellen en bezorgen verloopt via het platform. De restaurants zorgen voor de gerechten. Thuis maken de consumenten de gerechten warm met de meegeleverde instructies.

Heijting: ‘Wij hebben een site gebouwd, bezorgauto’s geregeld, inclusief stijlvol geklede mensen en regelen de promotie.’ We hebben de overtuiging dat de thuis uit eten trend niet gebonden is aan deze corona tijd, maar een blijvend businessmodel is. Consumenten gaan graag uit eten, maar willen ook steeds vaker thuis kwalitatief goed eten.’

Als je in Utrecht woont, kan je genieten van de culinaire kunsten van restaurants in Rotterdam, Amsterdam, Haarlem en omgeving; alles is mogelijk.

thuis uit eten

Nu ligt de focus nog op thuisbezorgen in stijl, maar we werken aan bediening of een kok aan huis, de verzorging van de gehele styling van de dinertafel of zelfs het bieden van entertainment aan huis.’ Het platform streeft naar landelijke dekking.

De aangesloten restaurants bepalen zelf hoeveel dagen zij hun menu’s/gerechten in alle regio's aan huis willen laten bezorgen; dat kan 7 dagen per week.

Via het platform kunnen klanten de menu’s bekijken, een keuze maken, betalen en hun order realtime volgen met ‘track & trace’. Vervolgens gaat de keukenbrigade van het betreffende restaurant aan de slag.

Thuis uit Eten bezorgt de gerechten aan huis; niet op een brommer in trainingspak; maar in classy vervoer en in ober-tenue, gepresenteerd tot aan de deur. Een uitstraling die past bij de hoogwaardige kwaliteit van de restaurants. Bezorging geschiedt uiteraard in lijn met alle geldende richtlijnen van het RIVM.

Andere initiatieven

Via Cook like a Chef is het al langer mogelijk om maaltijden van sterchefs thuis te consumeren. Bij dit concept moeten de consumenten ook thuis de gerechten afmaken. Sterrestaurant Olivijn van Menno Post werkt ook met Cook like a Chef, net als Parkheuvel, De Librije, Ron Gastrobar en De Kromme Watergang.