De Delftsche Knollaert, een amberbier van 6.1% alcohol gekruid met paradijszaad, korianderzaad en sinaasappelschil, werd voor het eerst gebrouwen door de in 1627 opgerichte brouwerij De Verkeerde Weereld, destijds gevestigd op de Brabantse Turfmarkt.
Na meerdere revivals sinds 1983 brouwt nu jongste stadsbrouwerij, Delftse Brouwers, een 2020-versie op initiatief van vier Delftse horecazaken: Stads-Koffyhuis, De Delf, Café de Oude Jan en Delfts Brouwhuis.
Het bier Delftsche Knollaert werd in 1983 gebrouwen bij de Arcense Bierbrouwerij, tegenwoordig Hertog Jan, ter gelegenheid van het vijf-jarig bestaan van Locus Publicus.
Delftse Horeca iconen Joost Verhoeff en Gé Kleiweg brachten de Knollaert in 1991 nog eens uit waarna het ook lange tijd bij Kobus Kuch en Stads-Koffyhuis verkrijgbaar was.

Ferry van Winden, Stads-Koffyhuis: ‘Ik herinner me nog als de dag van gisteren dat we elke paar weken naar de copy-shop fietsten om weer een stapeltje etiketten te kopiëren om de flesjes met behanglijm te beplakken. Dat gaat ons gelukkig deze keer bespaard blijven!’
Delft bierverleden
John Brus, Delftse brouwer: ‘Ik voel me als brouwer schatplichtig aan het indrukwekkende Delftse bierverleden. De geschiedenis van Delft als florerende bierstad, lang voor het blauwe aardewerk.
Maar ook de erfenis van de grond waar onze brouwerij op rust. Het is dan ook een eer om deze - met recht – Delftse Klassieker weer op de bierkaarten te zetten.'
Jon Cornelese, Café de Oude Jan: ‘Ik vind het vooral te gek dat we met deze club Delftse ondernemers een mooie traditie voort kunnen zetten en samen trots op Delft en de Delftse biergeschiedenis kunnen zijn.’