Landal bouwt nieuw park in Drenthe met 114 huisjes aan eigen strand

Landal bouwt nieuw park in Drenthe met 114 huisjes aan eigen strand

Landal GreenParks breidt verder uit met een nieuw park: Landal Drentse Lagune bij het brinkdorp Westerbork in de gemeente Midden-Drenthe. Hier worden 114 recreatiewoningen gebouwd op ruime percelen met een eigen strand en uitzicht over het water. Landal Drentse Lagune is het achtste nieuwe park dat de vakantieaanbieder bekend maakt sinds februari van dit jaar.

De bouw van Landal Drentse Lagune is nog niet gestart. De woningen worden ontwikkeld door Kopare Development, dat begint met bouwen als 30 van de geplande 114 woningen verkocht zijn. Naar verwachting wordt in februari 2022 begonnen met de eerste fase van 44 woningen, die in het najaar worden opgeleverd. Fase 2 omvat 35 woningen en horeca en in Fase 3 worden de resterende 35 woningen gebouwd, alsmede het zwembad. In de zomer van 2022 moet Landal Drentse Lagune compleet gerealiseerd zijn.

De woningtypen variëren van 4- tot 24-persoons, waarbij woningen vanaf 6 personen meerdere badkamers krijgen, zodat bewoning door meerdere gezinnen of groepen mogelijk is.

Landal Drentse Lagune

Verder krijgt Landal Drentse Lagune een ontvangstreceptie, een Beachclub-restaurant met zonneterras, een overdekt zwembad, overdekte speelruimte met klimwand en parkshop. Waterrecreatie komt centraal te staan: zwemmen vanaf het eigen zandstrand, kanoën, suppen of waterfietsen. Verspreid over het park komen speeltoestellen, vissteigers, duinpannen en een vogelkijkhut.

Uitbreidingsambities

‘Drentse Lagune past perfect in onze uitbreidingsambities voor Nederland. We willen selectief groeien met nieuwe kwalitatief hoogwaardige parken’, aldus Dirk Anbeek, algemeen directeur van Landal GreenParks.

'We zien dat veel Nederlanders nu het liefst in eigen land blijven, op locaties met rust en ruimte. Deze trend houdt zeker de komende jaren aan en we zien in Nederland nog voldoende ruimte voor groei. Op korte termijn worden ook nog parken toegevoegd in Duitsland en Groot-Brittannië, om ook in die landen ons merk te verstevigen op de lokale markten.’

Sinds februari van dit jaar kondigde Landal GreenParks al acht nieuwe bestemmingen aan: Landal Middelfart en Landal Fyrklit (Denemarken), Landal Puur Exloo (Drenthe), Landal Elfstedenhart (Friesland), Landal De Wielsche Dreef (Betuwe), Landal Kaap West (Terschelling), Landal Arber (Duitsland) en Landal Drentse Lagune. Landal Volendam en Landal Marker Wadden waren al eerder aangekondigd, maar openden dit voorjaar.